• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2021

11:03

BRUKA! KRIVOKAPIĆ POBEGAO SA SASLUŠANJA! Premijer CG nije se pojavio pred odborom koji pretresa šverc cigareta!

Balkan

BRUKA! KRIVOKAPIĆ POBEGAO SA SASLUŠANJA! Premijer CG nije se pojavio pred odborom koji pretresa šverc cigareta!

Podeli vest

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nije došao na kontrolno saslušanje, koje je za danas zakazano na Odboru za bezbednost i odbranu, a u pismu koje je uputio, premijer kaže da bi i da nije imao ranije preuzetu obavezu razmislio da li da se odazove pozivu ovog skupštinskog tela, prenela je podgorička Pobjeda

Saslušanje Krivokapića je inicirao poslanik DF-a i predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Osim Krivokapića na saslušanje su pozvani ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Inicijativa Medojevića se odnosi na tranzit cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, koju je Odbor prethodno prihvatio.

Ministar Milojko Spajić, takođe je obavestio članove Odbora da neće doći na saslušanje.

Direktor ANB je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, službeno odsutan, pa ni on neće prisustvovati sednici.

Foto: Printskrin

Demokratski Front

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je ova sednica sazvana u skladu sa poslovnikom, Ustavom i zakonom.

- Odluka premijera i ministra Spajića da ne dođu govori o tome da je ova tema bila škakljiva, problematična i kompleksna jer insinucaije i osnove sumnji koje je Medojević izneo, bili su prilika da obojica saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je lider PzP izjavljivao - rekao je Knežević.

Knežević je odložio sednicu dok se ne pojave Spajić i Krivokapić.

Knežević je rekao i da se "Milo Ðukanović, takav kakav je dolazio dva puta u skupštinu, i dva puta po pet sati odgovarao na pitanje pred Odborom.

- Javnost neka proceni što nisu došli a mislim da nakon ovog njihovog nepoštovanja skupštine je jasno da i neki drugi nadležni organi bi trebali da se pozabave ovom problematikom - rekao je Knežević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija