• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

13.09.2021

12:51

KO JE EDIN VRANJ? Uhapšen je zbog sumnje na ratni zločin u BiH, decenijama bio na rukovodećim poslovima u policiji Federacije!

Printscreen youtube

Balkan

KO JE EDIN VRANJ? Uhapšen je zbog sumnje na ratni zločin u BiH, decenijama bio na rukovodećim poslovima u policiji Federacije!

Podeli vest

Edin Vranj, koji je u Srbiji uhapšen po poternici raspisanoj 2018. zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nekada je bio načelnik Sektora kriminalističke pollicije u Uprave policije Federacije BiH

Policiju je napustio 2016. godine, kada je postao direktor privatne sigurnosne agencije. Prema pisanju sarajevskih medija, Vranj je punih 30 godina proveo na različitim operativnim i rukovodećim poslovima. Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u FUP-u i prvi čovek Odeljenja za organizovani kriminal uhapšen je na graničnom prelaz Uvac.

Vranj je magistar kriminalističkih i doktor pravnih nauka, koji je kriminalističko bezbednosno znanje sticao u Sarajevu, Beogradu i Skoplju. Edin Vranj napustio je Federalnu upravu policije 2016. Uhapšen je juče, a u izjavi za sarajevski Avaz je rekao da je "šokiran" i da "još ne može da veruje šta mu se događa". On je bio "na putu za Sandžak" i o tome je obavestio nekoliko prijatelja u Sarajevu.

"Tačno je da sam uhapšen. Ni sam ne znam zbog čega. Evo me u policijskoj stanici u Priboju i čekam da me prebace za Beograd. Razlog je navodno neka prijava iz 2018. godine za ratni zločin", rekao je Vranj u izjavi za Avaz.

Vranj je tada negirao da ima bilo kakve veze sa ratnim zločinima.

"Sa ratnim zločinima imam veze kao što imam sa Marsovcima", rekao je on.

Vranj se tereti zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika,tj. da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemanjicbg

pre 2 godine

Ma, da, vi muslimani ste naivni, kao pariske sobarice. Vi ste cinili zlocine, kao u srednjem veku. A, to me i ne cudi, jer vi i dalje zivite u dalekom srednjem veku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija