• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MILICA CRNOGORAC

15.12.2021

08:28

MILO SPREMIO 20.000.000 DOLARA DA ME SRUŠI! Krivokapić raskrinkao tajni plan Đukanovića: Pitajte DPS s kim su tajno pregovarali, ko je trebalo da bude novi premijer...

Balkan

MILO SPREMIO 20.000.000 DOLARA DA ME SRUŠI! Krivokapić raskrinkao tajni plan Đukanovića: Pitajte DPS s kim su tajno pregovarali, ko je trebalo da bude novi premijer...

Podeli vest

Milo Đukanović i njegovi pregovarali su, lobirali i uložili 20 miliona dolara, tvrdili su da će sigurno smeniti ovu vladu, rekao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić

Crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegov DPS uložili su 20 miliona dolara u rušenje Vlade, ali nisu uspeli da obezbede 'zlatni glas' u Skupštini, pa su od rušenja na kraju odustali!
Ovo je juče u javnom obraćanju građanima Crne Gore rekao premijer Zdravko Krivokapić, koji je nakon povlačenja zahteva opozicije za smenu vlade optužio DPS da je pokušao novcem da kupi pojedine ministre, ali nije želeo da kaže imena!?!

Lobiranje

Na jučerašnjem zasedanju Skupštine Crne Gore prva tačka dnevnog reda bio je zahtev opozicionog SDP za smenu Vlade. Tu inicijativu predalo je krajem novembra 40 poslanika opozicije, a za izglasavanje nepoverenja bio je potreban glas 41 poslanika. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doskora je tvrdio da će u Skupštini srušiti vladu, pa je pred lokalne izbore u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici poručio "Smena je na pomolu!"

To Đukanovićevo obećanje je, prema rečima premijera Zdravka Krivokapića, proisteklo iz ubeđenja da će potkupiti nekog iz parlamentarne većine!

- Mi pobeđujemo znanjem, a onaj ko nema znanje, taj pobeđuje parama. Tako su pokušali i sada. Pokušali su da političkom korupcijom dobiju 'zlatni glas'. DPS je pregovarao tajno, lobirali su i uložili 20 miliona dolara. Zbunili su i međunarodnu zajednicu lobiranjem, tvrdili su da će sigurno smeniti ovu vladu, čak 20 miliona dolara su žrtvovali zbog toga i ništa nisu uradili - rekao je Krivokapić.

Moj ugao
Andrija Mandić
Lider DF

To je obična laž, koja nadmašuje i onu Abazovićevu o 21 milionu evra, koje mu je neko, navodno, nudio da promeni stranu. Kao što ni tada Abazović tužilaštvu nije mogao da odgovori ko mu je taj novac nudio, tako će se i sada čitava ta priča završiti na sličan način.

Na insistiranje novinara da objasni koga je DPS hteo da kupi tim parama, odgovorio je da ima informacije, ali da ne može da ih kaže.

- Pitajte DPS s kim su tajno pregovarali, ko su ministri, ko je trebalo da bude novi premijer... - izjavio je Krivokapić.

U ovim Krivokapićevim optužbama prvi se pronašao Građanski pokret URA, čiji je lider Dritan Abazović, potpredsednik Vlade Crne Gore. Upravo je Abazović prethodnih nedelja označen kao izbor zapadnih sila za novog premijera umesto Krivokapića. Poslanik URA Miloš Konatar zatražio je, posle svega, da Zdravko Krivokapić ponudi dokaze da je neko pregovarao za novac.

- Ako se uskoro ne objave konkretni dokazi ko je, kad i gde pregovarao da uzme evro, dolar, milion ili 20 miliona da glasa za bilo koji akt u Skupštini Crne Gore, ja ću sve ovo smatrati političkim kukavičlukom i praznom pričom gospodina Krivokapića - kazao je Konatar, zaboravljajući da je njegov šef Dritan Abazović pre samo godinu dana tvrdio da je upravo njemu nuđen čak 21 milion evra da ne ruši Mila Đukanovića!?!

Foto: Printskrin Youtube/PZP

Nebojša Medojević

Zna se ko je

Demokrate Alekse Bečića poručile su da njima niko nije nudio pare, ali 'da se zna da se nudilo i kome se nudilo', dok lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević odlučno tvrdi da je poslanik kog je DPS trebalo da potkupi iz redova Dritanove stranke!

- Đukanoviću su obećali da će jedan od poslanika URA glasati za pad Vlade sa opozicijom i on im je verovao na reč, pa je pokrenuo javnu kampanju 'Vlada pada', junačio se i širio euforiju da se DPS vraća na vlast. Ali, evo, ispade to još jedna blamaža Mila Đukanovića - kaže Medojević.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija