• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr/Tanjug

27.12.2021

11:25

NAPAO JE TROJICU SRBA! Uhapšen odbornik iz Hrvatske zbog iživljavanja u Vukovaru!

Balkan

NAPAO JE TROJICU SRBA! Uhapšen odbornik iz Hrvatske zbog iživljavanja u Vukovaru!

Podeli vest

Odbornik u Gradskom veću Vukovara iz reda suverenista uhapšen je zbog sumnje da je prošlog meseca učestvovao u fizičkom napadu na tri 18-godišnja mladića srpske nacionalnosti

Odbornik u Gradskom veću Vukovara iz reda suverenista, Nemanja Savanović, uhapšen je zbog sumnje da je prošlog meseca učestvovao u fizičkom napadu na tri 18-godišnja mladića srpske nacionalnosti, piše hrvatski portal Index.

Portal podseća da je vukovarska policija saopštila u petak da sumnjiči četiri punoletna mladića i jednog maloletnika za fizički napad na trojicu 18-godišnjaka.

Terete ih za krivična dela teške telesne povrede i pokušaj teške telesne povrede na štetu trojice 18-godišnjaka. Napad se dogodio 13. novembra ove godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu. Jedan od napadnutih 18-godišnjaka je teže povređen, a ostala dvojica lakše.

Opštinsko državno tužilaštvo je četvorici punoletnih napadača odredilo zabrane približavanja na udaljenost manju od pet metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja direktne ili indirektne veze s oštećenim 18-godišnjacima, navodi se u policijskom saopštenju. Jedan od napadača je Nemanja Savanović, odbornik u Gradskom veću Grada Vukovara, piše Index pozivajući se na nezvanične informacije.

Da priča bude još zanimljivija, navode da je, upravo zbog činjenice da je Savanović završio u pritvoru, prošle srede je prekinuta sednica vukovarskog Gradskog veća.

Naime, posle pauze, navodi portla, na sednicu se nisu vratili odbornici vladajućih Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Željko Sabo budući da im je za izglasavanje jedne tačke nedostajao glas Savanovića koji je zbog napada na mlade Srbe završio u pritvoru.

Gradsko veće Vukovara ima 19 članova od kojih Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željka Sabe imaju 10 odbornika, a opoziciju čine odbornici HDZ-a, SDS S-a, HNS-a i DS S-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija