• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

16.01.2022

10:30

KOLINDA NASMEJANA, a kada su je pitali za Đokovića...

RTL danas printscreen

Balkan

KOLINDA NASMEJANA, a kada su je pitali za Đokovića...

Podeli vest

Bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u RTL Danas povodom 30. godišnjice priznanja Hrvatske i nasmejana pričala o temama, među kojim se dotakla i Novaka Đokovića

"Sećam se tog trenutka, izašli smo, bila je pucnjava. Bila sam tada maturantkinja i bila sam sa drugaricom sa fakulteta kod kuće. Sećam se koliko sam zaista bila preplavljena tim pozitivnim osećanjima", počela je Kolinda.

Kakva je bila uloga hrvatske diplomatije u priznavanju?

"Iskristalisalo se, ali ne znamo koja je bila uloga. Diplomatija je bila drugo hrvatsko ratište, ali ni približno teško i opasno kao prvo, gdje su branitelji i svi ostali dali svoje živote i zdravlje za neovisnost naše Hrvatske. Moramo odati priznanje našim emigrantima širom sveta, oni su vredno radili, zagovarali i vršili pritisak na svoje zemlje, moramo odati priznanje svim prijateljima u političkom i diplomatskom životu drugih zemalja i naravno našim naučnicima, sportistima i svim uglednicima. koji je pisao razne peticije i sve građanima koji su u svetu promovisali istinu o Hrvatskoj. Moram da kažem da kada je počeo rat u Hrvatskoj, bilo je teško zamisliti da ćemo 30 godina kasnije biti nezavisna suverena, oslobođena reintegrisana država članica Evropske unije i NATO-a...“, komentariše Kolinda.

Koliko je zadovoljna stanjem u Hrvatskoj?

„Iako je vreme pandemije koja je izazvala opštu krizu u svetu, još uvek nisam zadovoljan. Hrvatska stagnira, ne samo država već i društvo. Vidim nedostatak optimizma, ambicija i nedostatak vere u sebe. Možemo mnogo bolje."

O Đokoviću:

"Navijala sam za njega u Tokiju, ali smo duboko podeljeni oko vakcinacije. Ovo je veoma štetno za njega", rekla je ona.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija