• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

19.04.2022

20:15

MILO SE VRAĆA, GO SNP ODLUČIO - ULAZI U MANJINSKU VLADU, SA SDP, BEZ SD! Crna Gora na nogama - sve je bilo uzalud...

Balkan

MILO SE VRAĆA, GO SNP ODLUČIO - ULAZI U MANJINSKU VLADU, SA SDP, BEZ SD! Crna Gora na nogama - sve je bilo uzalud...

Podeli vest

Na prethodnoj sednici Glavnog odbora SNP-a donesena je odluka da se ne uđe u Vladu u kojoj će biti SDP i SD, ali je danas ta odluka revidirana. Analitičari u svemu vide manjinsku Vladu, i da se DPS vraća na poziciju!

Glavni odbor Socijalističke narodne partije ubedljivom većinom glasova doneo je odluku da ta stranka uđe u manjinsku Vladu, ekskluzivno saznaje BORBA.

Za SNP je prihvatljivo da SDP bude dio manjinske Vlade, ali ne i SD.

Na prethodnoj sednici Glavnog odbora SNP-a donesena je odluka da se ne uđe u Vladu u kojoj će biti SDP i SD, ali je danas ta odluka revidirana.

Analitičari u svemu vide manjinsku Vladu, i da se DPS vraća na poziciju!": 

Milo održao čas autokratije DPS junošama! On je je naveo kako je dobro što su prisutni odlučili da baš DPS bude njihova adresa na kojoj će se baviti politikom, 

Formiranje manjinske Vlade znači i povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na državno-politički relevantnu poziciju, kao prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora koji će značiti i definitivan povratak naše partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori, saopštio je predsednik DPS Milo Đukanović.

On je kako je saopšteno iz DPS uručio juče 1.100 članskih karata u sklopu akcije koju je organizovao Savet mladih DPS Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović „poželio dobrodošlicu u našu partiju i istakao kako je Savet mladih DPS, sa posebnim akcentom na Glavni grad, uvijek bio pokretački motor mladalačkog političkog aktivizma i u Podgorici i u Crnoj Gori".

SRPSKA MA NOGAMA, RUSIJA SUSPENDOVALA ŠMITA! Visoki predstavnik u BiH više nije neko koga Moskva uzima za ozbiljno - MNOGO JE ZAO?!

- Kroz Savet mladih DPS prošli su svi oni ljudi koje najčešće vidimo u poslaničkim i odborničkim klupama, kao i oni koje smo do 30. avgusta gledali u Vladi, kao najviše stranačke funkcionere -  rekao je Đukanović.

On je kazao da DPS i mlade ljude zajednički povezuje potreba za promjenom.

- Mladi se ne mire sa zatečenim stanjem već žele promenu i unapređenje. Demokratska partija socijalista je tokom svog tridesetdvogodišnjeg trajanja pokazala da je partija koja se u kontinuitetu mijenjala i to dominantno nabolje - kazao je Đukanović.

Foto: Printskrin video

On je pravi tehnolog vlasti MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSEDNIK CG

On je je naveo kako je dobro što su prisutni odlučili da baš DPS bude njihova adresa na kojoj će se baviti politikom, budući da je naša partija pokazala da ima najbolju politiku, čistu i jasnu viziju, kao i odlučnost da tu viziju ostvari.

S druge strane, Demokrate su saopštile da svakim konkretnim korakom Tužilaštva u najnovijoj aferi oko hapšenja bivše predsednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice i lica bliskih njoj, „sve je jasnije da je pravi razlog rušenja parlamentarne većine i 42. Vlade Crne Gore stvaranje nazavisnog Tužilačkog savjeta na kojem su insistirale Demokrate, koje su zbog toga trpele intenzivan i nezapamćen medijski linč, a građani Crne Gore stravično drsko ispiranje mozga".

- Cilj tog procesa takođe je vidan i nedvosmislen: to je povratak DPS-a na pozicije moći i odlučivanja, kako bi izgrađeni sistem endemske korupcije i organizovanog kriminala ostao netaknut i u punoj funkciji. Iz svega što poslednjih meseci, a posebno proteklih dana gledamo, bez sumnje se da zaključiti da izvršioci zadataka tog procesa, URA i SNP, služe kao poslednja linija odbrane infrastrukture bivšeg režima, i to u trenutku kada ključne poluge te skalamerije padaju. U skaldu sa navedenim, danas je sasvim vidljivo da, kada već nije uspeo blickrig stvaranje partisjkog Tužilačkog saveta, pribeglo se rušenju Vlade kao poslednjem koraku "odbrane" sistema, a posebno pravosuđa, koje je prethodnih nekoliko decenija bilo u značajnom delu spregnuto sa mafijom- navode Demokrate.

Kako su istakli, „brojni nosioci političkih i pravosudnih funkcija dio su te trideset godina brižljivo stvarane mreže, što potvrđuje i činjenica da je vlast u Crnoj Gori srušena onog trenutka kad je Skupština Crne Gore, zahvaljujući Demokratama, izabrala potpuno nezavisan Tužilački savet, koji je proglasio tadašnji predsednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić.

Kineski "Global Tajms" OBJAVIO: Spasavanje Ukrajinaca PREDSTAVA AMERA! Vašington je iskoristio haos da bi... Ali istina je skroz drugačija!

- Međutim, da novi "reformatori, pomiritelji i evropejci" tako izgrađen sistem uprkos veri i nadanjima stotina hiljada građana ne žele menjati već se u isti uklopiti, svedoče i ulcinjska afera "Snimak 2", brojne sumnje o kupovini glasova u Beranama i krivični procesi koji se vode protiv jednog broja lica iz ove Opštine, a koji su povezani sa visokim lokalnim funkcionerima. I danas ti "reformatori, pomiritelji i evropejci" na vlast, a očigledno i u dobro razrađen biznis, pokušavaju vratiti likove poput Vesne Medenice, Milorada Medenice, policajca i nekadašnjeg člana obezbeđenja bivše predsednice Vrhovnog suda, špediterku Ivanu Kovačević, Luku Bakoča, kao i Vasilija Vanju Petrovića, inače sina Danila Petrovića, vlasnika građevinske kompanije Cijevna komerc. Kakav napredak za Crnu Goru na putu demokratizacije i evro integracija! Svaka čast URI i SNP-u- naglašavaju Demokrate.

Foto: beta/Igor Šljivančanin

On se pita ALEKSA BEČIĆ, LIDER DEMOKRATA CRNE GORE

Poručju da ih zanima koju li će nakon svega priču pokušati da ispričaju građanima namučene i opljačkane Crne Gore, „koje li će se sad bajate fraze i bezvezne floskule prosuti po medijima, kakve zakletve u čast, poštenje i dobre namere idu, i koliko će poniženja morati da se pretrpi ne bi li se nekako, silom na sramotu ispunile preuzete obaveze prema DPS, čiji predsednik i danas poručuje da je stvaranje već užasno iskompromitovane manjinske Vlade nedvosmislen povratak DPS.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija