• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.10.2022

18:17

UMEŠALE SE AMBASADE! Dodik: Novo brojanje glasova pokušaj destabilizacije Srpske! (VIDEO)

Tanjug/Fotoilustracija

Balkan

UMEŠALE SE AMBASADE! Dodik: Novo brojanje glasova pokušaj destabilizacije Srpske! (VIDEO)

Podeli vest

Centralna izborna komisija BiH otela nam je pravo da se do kraja provede proces izbora u Republici Srpskoj, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom ponovnog prebrojavanja glasova za predsednika RS

Dodik je poručio da je to pravo namerno oteto Republici Srpskoj.

- Šta ima komisija u Sarajevu sa izborom za Narodnu skupštinu Srpske, za predsednika Srpske? To je stvar Republike Srpske i to ćemo vraćati u narednom periodu - naglasio je Dodik.

Nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Dodik je rekao da Budimpešta ima visok stepen razumevanja za probleme koje Srpska ima sa BiH.

- Sad nam je mnogo toga jasnije o delovanju opozicije i CIK-a. Jelena Trivić je na fonu nemačke politike, a ne politike Republike Srpske. Ne branimo se mi ni od koga, jer ja i SNSD smo apsolutni pobednici proteklih izbora. Predsednik CIK-a je čovek koji je negativno raspoložen prema srpskom narodu, juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost. Mislim da je on poslušnik kojem je neko rekao da tako radi, a to najčešće dolazi iz britanske ambasade koja se umešala u izbore i od ambasada koje je podržavaju - poručio je Dodik.

Dodik je uputio poziv "časnim ljudima u PDP-u da se upoznaju sa situacijom i da se odraze prema tome".

- Ovo je pokušaj potpune destabilizacije u kojoj bi trebalo da se proizvede nekakva „žuta revolucija“. Naravno da takve revolucije neće biti. Obavezan sam prema broju glasova koje sam dobio i, naravno, ako hoće tu borbu, imaće je - zaključio je Dodik za RTRS.

Centralna izborna komisija BiH naložila je ponovno brojanje glasova na izborima za predsednika RS, a ono je počelo danas u dvorani Zetra u Sarajevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija