• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

23.10.2022

09:31

DODIKOVOM SNSD-u najviše glasova u Skupštini RS, Cvijanović sa 51,65 % izabrana za predsedništvo BiH!

Balkan

DODIKOVOM SNSD-u najviše glasova u Skupštini RS, Cvijanović sa 51,65 % izabrana za predsedništvo BiH!

Podeli vest

Centralna izborna komisija BiH objavila je preliminarne rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsednika i potpredsednike Republike Srpske


Tim rezultatima, koji su saopšteni sinoć, potvrđeno je da su na opštim izborima 2. oktobra u trci za članove Predsedništva BiH pobedili Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirovic, a tri najveće nacionalne stranke dobile su većinu glasova u parlamentima države i entiteta.


Utvrđeni su rezultati sa opštih izbora i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona u FBiH, prenela je Srna posle sinoćne sednice komisije.

Kad su u pitanju rezultati za skupštinu RS, SNSD Milorada Dodika je osvojio najviše glasova - 221.554 ili 34,63 odsto, slede SDS sa 95.648 glasova ili 14,95 odsto, PDP sa 65.872 ili 10,30 odsto, Socijalisticka partija Petar Ðokić - NDP - SNP sa 37.919 ili 5,93 odsto, Pokret za državu koji je dobio 36.651 glas ili 5,73 odsto.

Kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović osvojila je najviše glasova na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH - 327. 720 glasova ili 51,65 odsto, kandidat SDS-a Mirko Šarović osvojio je 224.912 glasa ili 35,45 odsto, a kandidat koalicionog bloka "Ujedinjeni za slobodnu Bosnu" Vojin Mijatovic 38.655 ili 6,09 odsto.

Iz CIK-a BiH je saopšteno da će rezultati izbora za predsednika i potpredsednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi i napominje da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, kako se navodi, stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena, kao i utvrđeni rezultati, na internet stranici CIK-a "www.izbori.ba" i smatraće se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Do utorka, 25. oktobra do ponoći, moguće je podnošenje zahteva za ponovno brojanje glasačkih listića. Protiv odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, može se putem CIK-a BiH podneti žalba Apelacionom odeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na veb stranici CIK-a, dodaje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija