• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji

15.01.2023

11:37

NEMAČKA POLICIJA UBILA HRVATA! Psihijatrijski bolesnik NAPAO BIVŠU ŽENU, uzviknuo "JA SAM ISUS" pa NOŽEM krenuo na POLICIJU!

Balkan

NEMAČKA POLICIJA UBILA HRVATA! Psihijatrijski bolesnik NAPAO BIVŠU ŽENU, uzviknuo "JA SAM ISUS" pa NOŽEM krenuo na POLICIJU!

Podeli vest

Nemački policajci hicima iz vatrenog oružja usmrtili su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina Roberta B. koji je u rastrojenom stanju pretio bivšoj supruzim nakon čega je mašući nožem krenuo na policajce koji su intervenisali

Kako izveštavaju nemački mediji, to se dogodilo se u petak u nemačkom gradu Mosbahu nedaleko Hajdelberga.

Bild Cajtung navodi kako je Robert B., očito u stanju psihičke rastrojenosti, oko 13 sati došao ispred stana svoje bivše partnerke Maje G. s kojom ima dvoje dece.

Sa nožem u rukama obilazio je oko zgrade u kojoj se u prizemlju nalazi njen stan. Policija je ubrzo stigla na mesto događaja, a onda su se začuli pucnjevi.

Nemački novinari prenose izjave svedoka koji navode kako je muškarac naoružan nožem, krenuo na policajce i nije se zaustavljao uprkos upozorenjima. Policajci su ga najprije pokušali zaustaviti sa suzavcem, ali je on i dalje nasrtao prema njima i zamahivao nožem. Policajci su tada ispalili prema njemu dva do tri hica i usmrtili ga.

Komšinica Gulber D. (68), koja je poznavala i upucanog Hrvata i celu porodicu, videla je ceo događaj, prenosi Bild Cajtung. 

- Vraćala sam se s posla i taman sam izišla iz autobusa kad sam ugledala Roberta. Imao je nož u desnoj ruci. Obe je ruke ispružio prema gore i izgovarao je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala da ga smirim, ali on me uopšte nije slušao. Nije bio sav svoj. Govorio je "Meni se ništa ne može dogoditi. Ja sam Isus". Bilo me je strah da ne učini nešto bivšoj supruzi i deci. Bio je jako ljut na nju. Tada sam nazvala policiju" - prenosi Bild njezine riječi.

Jedan policajac je izvadio službeni pištolj i pucao u Roberta B. koji se, pogođen, srušio na tlo. Policajci su mu potom pokušali pomoći kao i ekipa hitne medicinske pomoći koja je ubrzo stigla na mesto događaja. Međutim, svim pokušaji reanimacije bilo su bezuspješni.

Kako su novinarima Bild Cajtunga ispričali susedi koji su poznavali porodicu, Robert B. bolovao je od šizofrenije. Svoju bivšu partnerku Maju G., koja takođe ima psihičkih tegoba, navodno je upoznao upravo tokom lečenja na psihijatriji. Nakon lečenja su zajedno uselili u stan u spomenutom naselju u Mosbahu i dobili dvoje dece koji sada imaju sedam i osam godina. 

Njihova komšinica Gulber D. ističe kako je najgore što su deca kroz prozor njihova stana posmatrala ceo tragični događaj u kojem im je otac umro pred očima.

O ovom tragičnom događaju saopštenje je izdalo Državno tužilaštvo u Mosbahu. Uz opis samog događaja naveli su kako je ubijeni muškarac od ranije bio poznat policiji po nasilju u porodici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija