• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2023

09:49

SRPSKI SEIZMOGRAFI REGISTROVALI: VIŠE OD 10 ZEMLJOTRESA NOĆAS POGODILO RUMUNIJU! Ovako je izgledala serija potresa u komšiluku, tlo se ljuljalo do jutra!

Printskrin Seizmološki zaovd

Balkan

SRPSKI SEIZMOGRAFI REGISTROVALI: VIŠE OD 10 ZEMLJOTRESA NOĆAS POGODILO RUMUNIJU! Ovako je izgledala serija potresa u komšiluku, tlo se ljuljalo do jutra!

Podeli vest

U noći između petka i subote u Rumuniji je u periodu od 23:45 do 8:00 registrovano ukupno 10 blažih zemljotresa, od kojih je najjači zabeležen u 7:51 i iznosio je 3 stepena Rihtera, registrovali su seizmogrtafi Republičkog seizmografskog zavoda u Beogradu.

 

Dan ranije, u petak, registrovana su četiri slabija zemljotresa, jačine od 2,1 do 2,4.

Jačina potresa tokom noći varirala je od 1,9 do 3 stepena po Rihterovoj skali. Poslednja dva, jedan od 2,9 stepeni u 6:59, kao i potres jačine 3 stepena Rihtera zabeležen u 7:51 bili su najjači u seriji ovih potresa.

Podsetimo, nakon što su Tursku pogodili razorni zemljotresi, 16.februara u Rumuniji zabeležena serija zemljotresa, a magnituda najjačeg potresa bila je čak 5,7 stepeni. Zemljotres se dogodio u utorak u okrugu Gorj, a osetio u Bukureštu, nekoliko okruga u zemlji, ali i u Srbiji.

To je bio drugi dan zaredom da se na tom području dogodio zemljotres jačine iznad 5 stepeni. Zemljotres je praćen sa više od 200 naknadnih potresa.

Foto: Printskrin Seizmološki zaovd

Spisak potresa u Rumuniji

U okrugu Gorj su nakon zemljotresa mnoge kuće teško oštećene i u svakom trenutku im preti rušenje, prenosi TV Romania.

„Kuća ima pukotine, samo što ne padne. Ako danas dođe još jedan zemljotres, cela kuća će se srušiti na zemlju. Plafon je napukao, zidovi padaju. Ništa se ne može povratiti. Neko mora da nam pritekne u pomoć, da pocepamo kuću, da je srušimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija