• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji/Anel Grbović

02.04.2023

20:09 >> 19:22

JAKOV MILATOVIĆ JE NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE! Politički nokautirao Mila Đukanovića!

printscreen

Balkan

JAKOV MILATOVIĆ JE NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE! Politički nokautirao Mila Đukanovića!

Podeli vest

U Crnoj Gori danas je održan drugi krug predsedničkih izbora u kome su se nadmetali aktuelni šef crnogorske države i kandidat DPS Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović. Reporter Informera sa lica mesta izveštavao je o dešavanjima u izbornom danu.

Jakov Milatović je novi predsednik Crne Gore 

Na osnovu 100 posto obrađenog glasačkog tela, Jakov Milatović osvojio je 58,9 odsto glasova, dok je Milo Đukanović prikupio 41,1 i Jakov Milatović je novi predsednik Crne Gore.

Šta ja Milatović poručio u svom prvom obraćanjaju nakon saopštenja preliminiarnih rezultata izbora čitajte OVDE.

 

Prvo obraćanje Mila Đukanovića nakon poraza!

 

Prvi rezultati izbora, Jakov vodi, Milo ide u političku penziju

Na osnovu obrađenih 31,2 odsto uzorka kandidat Jakov Milatović osvojio je 60,8 odsto glasova, dok je Milo Đukanović osvojio je 39,2 posto, podaci su Centra za monitoring i istraživanje (CEMI)

Foto: Printscreen

Informer u štabu Jakova Milatovića 

Reporter Informera nalazi se u izbornom štabu Jakova Milatovića.

Kako kaže, tamo je za sada mirno, a prisutno je oko 50 novinarskih ekipa.

Foto: A. Grbović

Očekuje se da će se neko iz štaba obratiti oko 21 čas.

Zatvorena biračka mesta

Biračka mesta u Crnoj Gori zatvorena su u 20 časova.

Kako se navodi, prvi rezultati izbora očekuju se oko 20 i 30.

Prema CDT i CeMI izlaznost do 19 sati oko 67 odsto

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju u Crnoj Gori je do 19 sati na birališta za predsedničke izbore izašlo 67,1 odsto, a prema procenama CeMI-ja do tog vremena je izlaznost bila 66,9 odsto građana upisanih u birački spisak. Izaznost u drugom krugu je za nešto više od šest odsto viša u odnosu na prvi krug. Biračka mesta se zatvaraju u 20 sati.

Do 17 sati glasalo 58,7 birača

Izlaznost do 17 sati je 58,7 odsto, saopšteno je iz CeMi-ja, što je 6,2 odsto više u odnosu na prvi krug.

Burići, Todorovići, Kneževići ko je
"ljudina" koja vas proziva?

 

Na društvenim mrežama pojavio se snimak čovjeka koji preti Srbima i govori o tome da će 56 porodica iz Crne Gore koje poznaje iz okoline Štutgarta i Ulma glasati za Mila Đukanovića. Tri porodice neće, oni su Srbi, kaže „ljudina", Đerđ Prendaj.
On namerno provocira rečima da pojedine srpske porodice koje imenuje prezimenom i mestom odakle su u Crnoj Gori, Buriće, Kneževiće i Todoroviće, nisu pristale da glasaju za Đukanovića, već će, kako navodi krenuti na „srpsku stranu" jer su „ništa ljudi, samo lažovi" On, svojim govorom podriva međuetničku i međuversku mržnju.
Takođe, on navodi da je dotične ljude upozorio rečima: „Ovo ću sve ja pamtit. Rekao sam im, pomogao sam vam, đecu, sinove sam vam zapošljavao po fabrikama u Njemačkoj, kako sam ih zapošljavao, tako će lećeti sa tim vašim Srbimma, da vam zapošljavaju đecu."

Jesu lii oni birači?! Doputovali
avionima samo zbog izbora?! 

Istraživački tim IN4S tvrdi da je u posedu spiska putnika koji su doleteli na podgorički i tivatski aerodrom. Ovi spiskovi  će biti upoređeni sa bazom podataka crnogorskih državljana koji duže od dve godine žive van Crne Gore.
Ovaj medij ističe da će o svemu obaveštavati javnost promtno. IN4S prati dešavanja, i sve pokušaje zloupotrebe biračkog prava.
Podsetimo, danas se održava drugi krug predsedničkih izbora. Građani biraju između Mila Đukanovića i Jakova Milatovića. Đukanović je najavio „rezervoare" koje nije iskoristio u prvom krugu misleći na dijasporu. 
Juče su policijskim pretresima pronađeni izborni materirijali, kopije ličnih karata i spiskovi birača, što je uobičajeni „folklor" za izborni dan Demokratske partije socijalista.

Brojne nepravilnosti na biračkim 
mestima, CDT otkriva o čemu se radi! 

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) objavio je novi presek nepravilnosti zabeleženih na biračkim mestima do 15 sati.
"Na biračkom mestu broj 54 u Bijelom Polju 24 zahteva putem pisma popunjena su i potpisana na biračkom mestu Takođe, na biračkom mestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahteva za glasanje putem pisma popunjeno je na biračkom mestu. Svi ovi zahtevi su prihvaćeni od strane biračkih odbora, uprkos tome što nisu bili potpisani od strane birača", saopšteno je iz CDT-a.
Iz CDT-a navode da na biračkom mestu broj 54 u Bijelom Polju, jedna biračica je fotografisala glasački listić, koji je birački odbor nakon toga poništio zbog povrede tajnosti glasanja.
"Na biračkom mestu broj 23 u Tuzima, zbog prekida napajanja električnom energijom 40 minuta se glasalo po sistemu vizuelne identifikacije. Nakon dolaska struje glasanje je nastavljeno uz primenu elektronske identifikacije. Na biračkom mestu broj 59 u Pljevljima član biračkog odbora koristi telefon na biračkom mestu, što nije dozvoljeno", naveli su iz CDT-a.

 

DIK: Do 15 sati glasalo 48,97 odsto!

Prema podacima Državne izborne komisije dobijenim od opštinskih komisija, do 15 sati u Crnoj Gori je na predsjedničkim izborima glasalo 48,97 odsto birača, odnosno 265.488 birača, saopštio je predsednik DIK-a Nikola Mugoša.

U Andrijevici je do 15 časova izašlo 56,68 odsto, u Baru 43,77 odsto, u Beranama 51,37  odsto birača.

Mugoša je dodao da je u Bijelom Polju 49,45 odsto glasalo do 152 časova, a u Budvi 48,83 odsto.

- Na Cetinju 47,06 odsto, Danilovgradu 57,71 odsto, Gusinju 24,82 odsto, Herceg Novom 45,77 odsto - kazao je predsjednik DIK-a.

Dodao je da je u Kolašinu do 15 sati glasalo 60,46 odsto birača.

- Kotor 45,37 odsto birača, Mojkovac 60,23 odsto, Nikšić 57,30 odsto, Petnjica 34,30 odsto birača, Plav 39,03 odsto, Pljevlja 59,74 odsto a Plužine 60,96 procenata - kazao je Mugoša.

U Podgorici je glasalo 53,57 odsto birača.

- Rožaje 31,11 procenata. Šavnik 73,16 odsto birača. Tivat 46,68 odsto, Tuzi 25,48 odsto, Ulcinj 25,29 odsto. Žabljak 56,81 odsto i Zeta 54,64 odsto - kazao je Mugoša, uz napomenu da sada nemaju nijednu informaciju o bitnijim kršenjima izbornih procedura. 

On je ranije napomenuo da blage razlike sa podacima koje objavljuju NVO mogu biti posledica toga što su OIK počele prikupljanje podataka o izlaznosti nešto pre 15 sati.

 

CDT: Izlaznost do 15 sati veća za 4,4 odsto u odnosu na prvi krug

Prema podacima CDT-a izlaznost do 15 sati u odnosu na prvi krug (45.4) je veća za 4,4 odsto, a u odnosu na izbore 2018. godine (41.9) veća je za 7,9 odsto.

Na severu zemlje do 15 sati glasalo je 50 odsto birača, u centralnoj regiji 53.8 odsto, a na jugu do 15 sati glasalo 41.9 odsto birača, prema podacima te NVO.

 

 

Po podacima koje je objavio CeMI, u južnoj regiji do 15 sati glasalo je 43,8 odsto upisanih birača, centralnoj 54,0 odsto i u severnoj regiji 49,6 odsto.

U Podgorici je do 15 sati glasalo 54,6 odsto građana, u Nikšiću 59,2 odsto, u Baru 44,4 odsto i u Bijelom Polju 54,0 odsto upisanih birača, naveli su iz te NVO.

CDT: Do 15 sati 49,8 odsto izašlo na izbore, CEMI: Izlaznost do 15 sati 50,2 odsto

Iz CDT-a je saopšteno da je do 15 sati izlaznost 49,8 odsto, što je oko 270.300 birača. CeMI je saopštio da je izlaznost do 15 sati 50,2 odsto.

 

U Tuzima manja izlaznost nego u prvom krugu

U opštini Tuzi, u kojoj većinsko stanovništvo čine Albanci i Bošnjaci, primetna je manja izlaznost nego u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

Na biračkom mestu broj 7 koje se nalazi u OŠ Mahmut Lekić do 14 sati glasalo je 22,3 odsto, a na biračkom mestu broj dva u ovoj školi glasalo je 195 birača, odnosno 21 procenat upisanih birača.

 

 

 

Kada se očekuju prvi rezultati?

Birališta će biti zatvorena u 20 sati, dok se prvi preliminarni rezultati očekuju već oko 20.30.

CDT: Preko pisma može da glasa 2,2 odsto

U drugom krugu predsedničkih izbora za oko 12.000 ili 2,2 odsto upisanih birača odobren je zahtjev za glasanje putem pisma.

Kako je saopšteno iz CDT-a u prvom krugu predsedničkih izbora održanom 19. marta, putem pisma glasalo je 9.839 građana ili 1,81 odsto.

 

 

Abazović izašao na biralište u Ulcinju pa otkrio za koga je glasao

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović glasao je u Ulcinju na biračkom mestu broj 2, Star Caffe (Pristan).

 

 

 

CEMI: Član biračkog odbora daje novac glasačima

Na biračkom mjestu 16 u Tuzima građanka je prijavila da član BO daje novac građanima koji dolaze na glasanje.

- U prijavi se potvrđuju tri, uz navođenje da postoje saznanja o još nekoliko identičnih slučajeva - saopštili su iz CEMI-ja.
 

MANDIĆ: IMAMO PRILIKU DA RASKRSTIMO SA MILOVIM REŽIMOM!

Foto: Tanjug/AP

Andrija Mandić

U Podgorici na jednom biračkom mestu oštećena glasačka kutija

U Podgorici, na biračkom mestu u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”, došlo je do incidenta kada je oštećena glasačka kutija nakon opravdanog poništavanja dva glasačka listića zbog povrede tajnosti glasanja, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju koji prati drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori.
 

CEMI: Do 13 časova glasalo 39 odsto birača

Prema podacima CeMI-ja do 13 sati glasalo je 39 odsto upisanih birača.

 

 

 

Đukanović: Crna Gora najavljuje povratak na evropski put

Aktuelni predsednik države, lider Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat te partije na izborima Milo Đukanović glasao je u Osnovnoj školi "Savo Pejanović" u Podgorici u pratnji supruge Lidije i sina Blaža.

 

Foto: Anel Grbović

Milo Đukanović

- Očekujem uredan izborni dan u Crnoj Gori i regularan izborni proces. Najvažnije je da svi građani dobiju mogućnost da izraze svoju izbornu volju. Na taj način zajedno doprinosimo učvršćivanju utiska o Crnoj Gori kao sve zrelijem demokratskom društvu. Verujem da će državne institucije, bez obzira na greške koje su se dogodile, u nastavku dana raditi profesionalno. Mislim da je ovo dobar početni trenutak da Crna Gora najavi svoj povratak na put evropskog razvoja. Verujem da će rezultati izbora dati za pravo takvom očekivanju. Verujem da će se takva namera potvrditi i 11. juna, i verujem da počinje neko novo i bolje vreme u kojem će Crna Gora nastaviti da se efikasno i stabilno kreće ka svom evropskom cilju - rekao je Đukanović ispred biračkog mesta.

 

 

 

Glasao predsednički kandidat Milo Đukanović

 

 

 

CDT: Do 12 sati glasalo 31,1 odsto birača

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) do 12 sati glasalo je 31,1 odsto upisanih birača, odnosno 168.700 građana.

Prema podacima CDT-a na severu zemlje do 12 sati glasalo je 31,3 odsto birača, a u prvom krugu izlaznost je bila 28,7 odsto.

 

 

U centralnoj regiji glasalo je 33,6 odsto, a u prvom krugu pravo glasa iskoristilo je 31,8 odsto birača.

Na jugu države do 12 sati glasalo je 25,8 odsto birača, a u prvom krugu 24 odsto birača.

 

SEVALI NOŽEVI U PODGORICI! INCIDENT ISPRED GLASAČKOG MESTA!

Foto: Uprava policij

CEMI: Do 11 sati glasalo 21,4 odsto upisanih birača

U južnoj regiji do 11 sati glasalo 18,5 odsto upisanih birača, centralnoj 23,3 odsto i u severnoj regiji 20,7 odsto.

U Podgorici je do 11 sati glasalo 23,2 odsto građana, u Nikšiću 26,1 odsto, u Baru 17,9 odsto i u Bijelom Polju 22,3 odsto upisanih birača.

CDT: Do 11 sati glasalo 21,6 odsto upisanih

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) do 11 sati glasalo je 21,6 odsto upisanih birača.

Izlaznost je manja u odnosu na izbore održane 2020. godine, kada je do 11.00 sati glasalo 34,9 odsto birača, naveo je na Tviteru Centar za demokratsku tranziciju.

MILATOVIĆ ZA INFORMER O LIČNOJ KARTI: Uvek poslušam svoju suprugu, vratio sam se po dokumenta!

Foto: Anel Grbović

Jakov Milatović

Mitropolit Joanikije glasao na Cetinju

Foto: Beta

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije glasao je na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.
 

Glasao predsednički kandidat Jakov Milatović

 

 

 

- Pre svega želim da vas sve pozdravim i da poručim svim građanima Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo. Verujem da će ovaj dan proći u najboljem redu, verujem da je Crna Gora postala demoktratski zrelo društvo koje olovkom menja predsednike i vlade. Siguran sam u svoju pobedu, mislim da će na taj način doći konačno do poraza prethodnog režima koji je upravljao Crnom Gorom prethodnih 30 godina, i da ćemo danas napraviti jedan veliki korat napred, kada je u pitanju pomirena Crna Gora, bogata Crna gora, i konačno, Crna Gora svih nas, i da će Crna Gora u punom smislu te reči biti slobodna zemlja - rekao je Milatović.


DIK saopštio izlaznost po opštinama

Prema podacima Državne izborne komisije, do 9 sati glasalo je 6,2 odsto ili 33.551 birača u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik DIK-a Nikola Mugoša.

Kako je saopštio u Andrijevici je do 9 časova izašlo je 5,04 odsto, u Baru 5,2 odsto, u Beranama 6,15 odsto birača.
Mugoša je dodao da je u Bijelom Polju 5,35 glasalo odsto birača, Budvi 7,56 odsto.

- Na Cetinju 7,14 odsto, Danilovgradu 9, Gusinju 3,08 odsto, Herceg Novom 4,7 odsto - kazao je predsjednik DIK-a.

Dodao je da je u Kolašinu do 9 sati glasalo 7,25 odsto birača.

- Kotor 5,52 odsto birača, Mojkovac 7,63 odsto, Nikšić 7,13 odsto, Petnjica 4,35 odsto birača, Plav 3,72 odsto, Pljevlja 7,37 odsto. Plužine 5,79 procenata - kazao je Mugoša.
U Podgorici je glasalo 7,56 odsto birača.

- Rožaje 2,4 procenata. Šavnik 10,13 odsto birača. Tivat 6,6 odsto, Tuzi 2,04 odsto, Ulcinj 2,55 odsto. Žabljak 5,32 odsto i Zeta 7,19 odsto - kazao je Mugoša.

On je napomenuo da blage razlike sa podacima koje objavljuju NVO mogu biti posljedica toga što su OIK počele prikupljanje podataka o izlaznosti nešto pre 9 sati.
 

Glasanje po regijama

Prema podacima CDT-a na severu zemlje do 9 sati glasalo je 6,1 odsto birača, a u prvom krugu pravo glasa iskoristilo je njih 5,8 odsto.

U centralnoj regiji glasalo je 7.9 odsto upisanih, a u prvom krugu taj procenat je iznosio 8,3.

Na jugu države glasalo je 5.7 odsto upisanih birača, a u prvom krugu 19. marta - 5.6 odsto birača.

 

 

Incident u Baru


Iz CeMI-ja je saopšteno da je kod OŠ Meksiko u Baru nepoznata osoba fotografisala tablice automobila ispred biračkog mesta.

Ista osoba je, navode iz CeMI-ja, postavljala pitanja posmatračima ko je do tog trenutka glasao, te da je nakon te situacije, napustilo biračko mesto.
 

CDT: Izlaznost do 9 sati 6,8 odsto

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) do devet sati glasalo je 6,8 odsto upisanih birača ili oko 36.750 birača.

U prvom krugu predsjedničkih izbora, takođe prema podacima CFT-a do devet sati glasalo je sedam odsto upisanih birača ili oko 37.700 birača.

 

 

Incident u Podgorici

CeMI je saopštio da je na biračkom mestu 25A u Podgorici birač koristio telefon na biračkom mestu slikajući glasački listić, a nakon toga je nasrnuo na članove biračkog odbora.

 

Povećan broj čarter letova

U susret drugom krugu predsedničkih izbora, do 2. aprila je najavljeno 10 čarter letova koji stižu u Crnu Goru, rekao je pre dva dana predsednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.

Oni su mahom, kako je rekao ta TVCG, vezani za Luksemburg, dok će par njih obavljati kompanija Poljske. Naveo je i da postoji mogućnost da se u poslednjem trenutku taj broj uveća.

CDT: Izlaznost do 8 sati 2,9 odsto

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) do osam sati glasalo je 2,9 odsto upisanih birača ili oko 15.480 birača.

To je ista izlaznost kao i u prvom krugu predsedničkih izbora održanim 19. marta.

 

 

Na parlamentarnim izborima 2016. godine do osam časova izlaznost je bila 3,5 odsto, na predsedničkim izborima 2018. godine 3,3 odsto.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine glasalo je 5,8 odsto.

Prve nepravilnosti na glasačkim mestima

U Podgorici na 30 metara od biračkog mjesta nalazi se bilbord na kojem je reklama za kandidata Jakova Milatovića, upozorili su iz CEMI-ja. Oni su podsetili da Zakon zabranjuje isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala, kojima se može uticati na opredeljenje birača na biračkom mestu i na 100 metara od biračkog mesta.

Još jedna neregularnost je zabeležena u Nikšiću kada je član biračkog odbora naglas izgovarao ime i prezime birača od samog početka glasanja u MZ Dragova luka, na biračkom mestu 17, upozorili su iz CEMI-ja.

Glasanje protiče bez problema

U Šavniku je, kako je kazao "Vijestima" predsednik OIK-a Dušan Radanović, proces glasanja na sva 23 biračka mesta, počeo bez problema. Takođe, prema rečima predsednika nikšićke Opštinske izborne komisije (OIK), Rada Perišića, otvorena su sva biračka mesta i na samom početku glasanja nisu evidentirani nikakvi problemi.

Foto: Anel Grbović

U opštini Plužine, kako je "Vijestima" rekao predsednik OIK-a, Milodarko Jokanović, na vreme su otvorena sva biračka mesta. Pravo glasa ima 2.349 građana koji će glasati na 24 biračka mesta.

Podrška Milatoviću

Po završetku prvog izbornog kruga, Milatović je za drugi dobio podršku od trojice svojih protivkandiata: Andrije Mandića, Alekse Bečića i Gorana Danilovića. Svi oni su pozvali svoje birače da podrže kandidata "Evropa sad".

Njih trojicu je zajedno 19. marta podržalo oko 30 odsto izašlih na predsedničke izbore.

Foto: Anel Grbović

Otvorena glasačka mesta

Biračka mesta u Crnoj Gori na kojima građani glasaju za novog šefa države otvorena su jutros u 7 sati. Građani će moći da glasaju do 20 časova.

Drugi krug predsedničkih izbora održava se prvi put posle 1997. godine, kada je protivkandidat Đukanoviću bio Momir Bulatović. Od tada je na predsedničkim izborima u prvom krugu pobeđivao kandidat DPS-a.

Foto: Tanjug

Kandidaturu Đukanovića su podržale stranke, tradicionalni partneri njegovog DPS - SDP, LP, članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, kao grupa intelektualaca iz regiona među kojima su Sonja Biserko, Nenad Čanak, Davor Đenero, Veljko Bulajić...

Milatovića su podržale sve stranke pobedničke koalicije iz avgusta 2020. - Demokratski front, Demokrate, Prava, kao i Ujedinjena Crna Gora i koalicija Crno na bijelo koju čine stranke okupljene oko GP Ura.

 

Ko je protivkandidat Mila Đukanovića - Jakov Milatović

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad u drugom izbornom krugu u Crnoj Gori Jakov Milatović pripada plejadi mlađih crnogorskih političara, koji je u žižu političke javnosti došao ulaskom u vladu premijera Zdravka Krivokapića na mesto ministra za ekonomski razvoj. Po izglasavanju nepoverenja toj vladi, Milatović je zajedno sa bivšim ministrom finansija Milojkom Spajićem osnovao Pokret Evropa sad (PES), juna prošle godine.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Jakov Milatović

Rođen je u Podgorici 7. decembra 1986. godine. Oženjen je Milenom i ima troje dece - ćerke Saru i Anu, te sina Davida. Po nacionalnosti je Crnogorac, a po veroispovesti pravoslavac.

Dijaspora - odlučujući faktor?

Drugi krug izbora doneo je i priče o neiskorišćenim glasovima, a Đukanović je celu kampanju zasnovao na njima. Reč je o dijaspori, a spekuliše se da je 150.000 ljudi koji imaju pravo glasa, a u velikom broju boravi u drugim zemljama EU ili Zapada. Ako uzmemo u obzir da Crna Gora ima oko 600.000 stanovnika, jasno je da su u pitanju brojke koje u značajnoj meri mogu da utiču na pobedu.

Uvertira za parlamentarne izbore

Kakvi god da u nedelju budu rezultati, dileme nema da će imati uticaja na vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 11. juna, za kada ih je Đukanović raspisao.

Foto: Tanjug

A sve je počelo 19. avgusta 2022, kada je vladi izglasano nepoverenje i ujedno počeo da teče rok da se do 19. septembra predloži mandatar. Meseci političkih pregovora u Crnoj Gori nisu imali uspeha, a uoči isteka roka, DF, Demokrate i URA usaglasili su se da mandat za sastav nove vlade povere Miodragu Lekiću. Međutim, Đukanović je odbio da dodeli mandat jer se, kako je rekao, nisu stekli neophodni uslovi, a još tada je predložio skraćenje mandata skupštini.

Našli izborni materijal i kopije ličnih karata

Policija je sinoć sprovela akcije na otkrivanju i sprečavanju zloupotreba uoći predsedničkih izbora. Pretresano je više lokacija, a u jednom od pretresa policija je našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je iz Uprave policije.

Nakon medijskijh informacija p ovoj akciji, Uprava policije oglasila se i zvanično.

 

 

"Policija Crne Gore je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više lica. Policija apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora. Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela protiv izbornih prava biti procesuirana", naveli su iz policije na Tviteru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

Dan 'D', za Crnu Goru???!!! Dugo je Crna Gora odolijevala (gradjanskom) SUKOB-u (da ne upotrijebim 'neki' drugi izraz, mada bih mogao ...!!! Negdje mora PUCI - NE moze svijet (Balkan, u ovom slucaju ...) jos dugo ovako ... SVE je TRULO - cio sistem, na kome svijet danas pociva!!! SVE mora da se RUSI, do temelja a, onda, na temeljima onoga sto ostane (ako ista ostane ...) graditi jedan novi, BOLJI i PRAVEDNIJI svijet!!!! Bum videl, ne!

Ja

pre 1 godinu

Dzabe se radujete Djukanovicevom porazu, jer to znaci da se narod Balkana buni, nadamo se da ce na neki sledecim izborima i ova nakaradna vlast u Srbiji da se srusi jer je ista kao Djukanoviceva.

zoran

pre 1 godinu

Četnici se nadaju izlasku na more ...konačno

MILATOVIĆ SECIRAO MILOVU DESPOTIJU DO SRŽI, PA MU POSLAO BRUTALNU PORUKU! Obavezno pročitajte, ovo je sve što treba da znate pred drugi krug predsedničkih izbora u nedelju u Crnoj Gori!
Planeta

MILATOVIĆ SECIRAO MILOVU DESPOTIJU DO SRŽI, PA MU POSLAO BRUTALNU PORUKU! Obavezno pročitajte, ovo je sve što treba da znate pred drugi krug predsedničkih izbora u nedelju u Crnoj Gori!

Za Crnu Goru ima nade, DPS Mila Đukanovića je razvlašćen na parlamentarnim izborima (30. avgusta 2020.), pa onda u Nikšiću, Mojkovcu, Cetinju, Ulcinju, Pljevljima, Kolašinu, Danilovgradu, Podgorici, a od nedelje, neće imati više ni predsednika, poručio je predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

29.03.2023

10:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija