• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2023

18:06

REPUBLIKA SRPSKA TRAŽI SVOJU IMOVINU! Dodik u ponedaljak potpisuje dokument! Bećirović preti RATOM!

Insider/Aleksandar Jovanović Cile

Balkan

REPUBLIKA SRPSKA TRAŽI SVOJU IMOVINU! Dodik u ponedaljak potpisuje dokument! Bećirović preti RATOM!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedelјak, 24. aprila biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i sprovedeno, i da u to niko ne treba da sumnja.

Ne treba niko da sumnja da ćemo doneti odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova organizovati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo'', izjavio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je podsetio da je granica između dva entiteta definisana Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, sa pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.

On je upitao šta je tu nelegalno i šta u tome ima novo. ''Ako ima , pokažite mi'', dodao je Dodik. Dodik je rekao da su se un petak u Banjaluci sastali ozbilјni lјudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedelјak.

Govoreći o nedolasku predsednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentarišući Vukanovića koji je izopšten iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva partija. "Naravno, njemu je lepo kada odu u FBiH i sedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedelјak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga", rekao je Dodik. Kada je reč o Borenoviću, on je naveo da se "zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje". Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi juče bio tamo'', poručio je Dodik.

Bećirović Dodika uporedio sa Karadžićem i Mladićem

Dodikovo je ponašanje Bećirović uporedio sa onim Radovana Karadžića i Ratka Mladića koje je kako kaže, dovelo do rata u BiH, a istovremeno je istaknuo kako Dodik sada nema niti deset posto kapaciteta koje su imali njih dvojica pa stoga ne može računati na ostvarenje svojih ciljeva.

- Mi imamo i puno više prijatelja i izvan države i ja mu još jedom poručujem neka se ne igra s državom BiH. Država BiH je jača od svakog zlotvora - kazao je Bećirović.

Komšić je pak u odvojenoj objavi na Facebooku u subotu tvrdio kako Dodik ide putem "konačnog odcepljenja" RS-a od BiH, a tvrdi kako mu u tome na neki način pomaže i lider HDZ-a Dragan Čović jer ne odustaje od njihovog ranije proglašenog partnerstva.

Dodiku nije trebalo dugo kako bi odgovorio optužujući Bećirovića da je on taj koji ruši mir.

- Poručio bih da se ne igra velikim riječima i prijeti tuđim oružjem - kazao je Dodik uz konstataciju kako su bosanski Srbi jednom obranili "svoju zemlju" pa će to učiniti ponovo bude li nužno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija