• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2023

14:22

MESIĆU POZLILO U JASENOVCU! Bivšem predsedniku Hrvatske se slošilo na komemoraciji, HITNO mu doneli vodu i stolicu!

Tanjug/FOTO HINA

Balkan

MESIĆU POZLILO U JASENOVCU! Bivšem predsedniku Hrvatske se slošilo na komemoraciji, HITNO mu doneli vodu i stolicu!

Podeli vest

U Jasenovcu je danas održana komemoracija žrtvama ustaškog logora Jasenovac kojoj je prisustvovao državni vrh Hrvatske, a bio je prisutan i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, kome je u jednom trenutku pozlilo.

Mesić je prvo seo na pod pozornice, a zatim na stolicu sa strane, a nakon što mu je neko doneo vodu, izgledao je kao da mu se stanje poboljšalo, javio je Index.

Kolonom sećanja od Memorijalnog muzeja do spomenika Cvet kod kojeg su položili ruže, državni vrh Hrvatske, predstavnici nacionalnih manjina, antifašisti, preživela zatvorenica Nevenka Končar i članovi porodica stradalih odali su danas počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

U koncentracionom logoru Jasenovac ustaše su ubile 700.000 ljudi, uglavnom Srba, Jevreja i Roma.

Pred kraj Drugog svetskog rata, u rano ujutro 22. aprila 1945. godine, poslednjih 600 zatvorenika krenulo je u proboj. Proboj je preživelo stotinak logoraša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 1 godinu

To koliko je tamo I KOGA ubijeno, tek če se vidjeti. I polako ali sigurno SVE izlazi na svjetlo dana. Ničija nije gorila do zore, neče ni srpska.

maks

pre 1 godinu

Neka crkne prase. I on i svi koji su se okupili tamo.

Mg

pre 1 godinu

Gamad, vukovi jih trgali ... Da Bog da da i njhovi potomci glume po pozoristima ko ono o kojem pricaju rvati te u istom takom ugodnom kulturnom sadržaju. Sjeme vam se zatrlo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija