• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2023

17:16

KO ĆE BITI NOVI ŠEF SDA? Hoće li Bakir nastaviti da vodi stranku? Možda ali... Džaferović poriučuje: Nemojte se sekirati, mi ćemo znati kako dalje

AP/Photo

Balkan

KO ĆE BITI NOVI ŠEF SDA? Hoće li Bakir nastaviti da vodi stranku? Možda ali... Džaferović poriučuje: Nemojte se sekirati, mi ćemo znati kako dalje

Podeli vest

U Sarajevu je u toku redovna sednica Predsedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, a neke od tema su Predlog odluke o sazivanju 8. redovnog Kongresa i imenovanje Odbora za pripremu i organizaciju konresa.

Član Predsedništva SDA Šefik Džaferović, ubeđen je da reforme u SDA traže uglavnom njeni politički protivnici.

- Nemojte se skeirati za SDA, ona će iz ovoga izaći snažnija i jača. Dušmanima koji izazivaju nered u SDA, poručujem – ostavite nas – mi ćemo znati kako dalje - rekao je Džaferović.

O izboru novog prvog čoveka stranke rekao je kratko:

- SDA ima već dobrog i uspešnog predsednika". “SDA ima predsednika. Moj kandidat i za naredni kongres je Bakir Izetbegovića. To je dobar i uspešan predsednik stranke, i biće i ubuduće. Ako bude mesta u rukovodstvu SDA, tu sam, ako ne bude, neću očajavati, ali nikada neću otići iz SDA. Uvek ću biti tu – to je jedna velika ideja - naveo je Džaferović, prenela je sarajevska N1 tv..

Foto: Vikipedija

Šefik Džaferović

Budućnost SDA je komentarisao je i Ramiz Salkić, koji smatra da kada je sve dobro, čovek treba da se zapiti zašto je sve dobro, pa je tako i kada nije.

- SDA je potisnuta iz vlasti i to se može iskoristiti da se pokaže koliko je kurs koji će voditi Vlada FBiH i Savet ministara BiH štetni po državu - izjavio je Salkić.

Funkcioner SDA Safet Softić kaže da se pouke moraju izvući.

- Svaki kongres biće prilika za reformu stranke, pa očekujem i da će i u kadrovskom i u političkom smislu doći do poboljšanja. Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo - rekao je Softić.

Nije želeo da otkrije koga vidi na čelu stranke nakon kongresa, ali, naglašava:

- Teren mora reći svoje". Smatra da je ipak prerano govoriti o imenima: "Za sada su u opticaju dva imena – Izetbegović i Šemsudin Mehmedović koji iz dana u dan pojačava svoju kampanju - kazao je Softić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija