• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2023

13:32

Necivilizacijski odnos prema stradalima! Bošnjaci u Srebrenici odbili da odaju počast srpskim žrtvama

mup

Balkan

Necivilizacijski odnos prema stradalima! Bošnjaci u Srebrenici odbili da odaju počast srpskim žrtvama

Podeli vest

Na komemorativnoj sednici Skupštine opštine Srebrenica posvećenoj svim srebreničkim žrtvama nije bilo odbornika iz reda bošnjačkog naroda, jer su odlučili da je bojkotuju.

Na komemorativnoj sednici Skuipštine opštine Srebrenica, načelnik Mladen Grujičić rekao je da su u Srebrenici dani tuge 11. i 12. juli i da izražava pijetet prema svim žrtvama u Srebrenici. Grujičić je rekao da svi zajedno i Srbi i Bošnjaci treba da vode lokalnu zajednicu u bolje sutra.

- Svesni smo šta je Srebrenica i da nije lako živeti u njoj i da se svaka reč vaga. Ovde se usaglašavamo zajedno i Srbi i Bošnjaci za boljitak svih građana. Svedoci smo da je Srebrenici potrebna pomoć za ekonomsko osnaživanje. U ovim danima tuge i bola za sve Srebreničane želim pokazati pijetet prema žrtvama. Gde postoji zločin, postoji i zločinac, ali tužilaštva ne rade posao i nema pravde - istakao je Grujičić.

Grujičić rekao je da su srpski odbornici danas poslali poruku da poštuju sve žrtve kojima su odali poštu, dok je bošnjačka strana necivilizacijski propustila priliku da to učini, politizujući i svoje i tuđe žrtve.

- Ako poštujemo tuđe žrtve možemo očekivati da i drugi poštuju naše. Međutim, sadašnja bošnjačka garnitura u lokalnoj vlasti u Srebrenici želi da određuje čije žrtve treba poštovati iako je odluka o tome donesena u daleko složenijim uslovima, kad su skoro svi odbornici bili ratni veterani. Oni su zaključili da su zločini počinjeni i žrtve bile na svim stranama i da ih se treba sećati i odavati im poštu što sadašnji bošnjački predstavnici opstruišu i to je žalostan i necivilizacijski odnos prema žrtvama - poručio je Grujičić.

Predsednik Skupštine opštine Salko Tursunović pre sednice je rekao da prema Poslovniku o radu ove institucije svake godine 10. jula treba da bude održana komemorativna sednica radi odavanja počasti nevino stradalim stanovnicima ove lokalne zajednice.

Istakao je da ne zna zbog čega bošnjački odbornici bojkotuju sednicu, ali im se i sam pridružio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija