• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

06.09.2023

17:02

Crnogorski politički cirkus! Spajić: Bez mene beda! Abazović: Plasiraš "crni scenario" - sve je...

ATAIMAGES

Balkan

Crnogorski politički cirkus! Spajić: Bez mene beda! Abazović: Plasiraš "crni scenario" - sve je...

Podeli vest

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da mandatar i predsednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić plasira narodu u Crnoj Gori bankrote i "crni scenario" u ekonomiji, navodeći da je to obična propaganda i ističe da međunarodni partneri traže da Građanski pokret URA bude deo nove vlasti.

- To je obična propaganda. Ljudi nam dolaze i kažu da su čuli iz PES-a da je sistem kolabirao. Ja bih prvi voleo da imamo milijardu evra u trezoru. Nemamo toliko, ali imamo 109 miliona evra. Po PES-u, treba da se zadužimo milijardu evra, i šta smo onda uradili - upitao je Abazović!?

Suprotno tvrdnji jednog od funkcionera PES Andreja Milovića, Abazović je novinarima rekao da ih međunarodni partneri mole da budu deo nove vlasti, kako bi, kako je kazao, kontrolisali neodgovorne pojedince.

- Nas partneri mole da budemo deo vlasti da bismo kontrolisali takve pojedince. Nisam siguran da će takvi uopšte biti deo izvršne vlasti. Mislim da su jednu percepciju imali 11. juna, drugu će imati 11. septembra, a treću 11. novembra - dodao je premijer.

Foto: EPA

Abazović tvrdi da Spajić prosipa priče o bankrotu Crne Gore

Komentarišući izjavu Milovića, Abazović je istakao da je za funkcionere PES-a "shvatio da su političke kukavice" i da se "svakim danom demaskiraju sve više".

- Krenuli su od podrške 54 poslanika, pa 49, sad jure 41. Sretno bilo, torta čeka, moraćemo je prebaciti iz običnog frižidera u zamrzivač. Ne odgovaram na njegove optužbe, čekam da ga vidim u nekoj TV emisiji i onda će se čuti prave stvari - zaključio je Abazović.

Milović je ranije izjavio da GP URA nije partner i da nije prihvatljiv ni inostranim partnerima, ističući da je ta partija obesmislila ceo sistem i institucije u Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija