• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2020

09:03

NEMAČKA PREUZIMA "KORONA PREDSEDAVANJE" EU OD HRVATA! Evo kakva im je agenda za prevazilaženje posledica korone!

Vesti

NEMAČKA PREUZIMA "KORONA PREDSEDAVANJE" EU OD HRVATA! Evo kakva im je agenda za prevazilaženje posledica korone!

Podeli vest

Pandemija korona virusa dominiraće agendom Evropske unije kada Nemačka bude preuzela predsedavanja u drugoj polovini ove godine, naveo je danas nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

- To će biti ''korona predsedavanje'' kako bismo prevazišli korona virus i njegove posledice - napisao je Mas u autorskom članku u listu Velt.

Dodao je da će jedan od prvih zadataka biti postepeno i koordinirano smanjenje zabrana putovanja, prenosi Rojters.

Mas je istakao da će EU morati da izvuče pouke iz aktuelne krize, pored ostalog u poboljšanju civilne zaštite i zajedničke nabavke i proizvodnje medicinske opreme.

- Potrebno je ispraviti greške koje je kriza razotkrila - istakao je Mas, ukazujući na "ograničavanje demokratije i vladavine prava pod maskom borbe protiv korona virusa", što je, kako je rekao, neprihvatljivo u Evropi.

Mas je otvoreno govorio o upravljanju krizom širom sveta, ocenjujući da su SAD spore, a Kina autoritarna.

Nemačka će predsedavanje EU preuzeti 1. jula od Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 4 godine

Ovim hrvatima baš ništa ne ide.Njihovo presedavanje upropasti Kovid 19 ili ti ostavi im presedavanje u karantinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija