• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/b92

17.04.2020

10:13 >> 10:35

PRE ĆU CELO LETO DA SEDIM NA TERASI NEGO OVAKO DA LETUJEM! Italijani smislili kako da "uživate" na plaži bez rizika od zaraze! (ANKETA)

Vesti

PRE ĆU CELO LETO DA SEDIM NA TERASI NEGO OVAKO DA LETUJEM! Italijani smislili kako da "uživate" na plaži bez rizika od zaraze! (ANKETA)

Podeli vest

Zbog pandemije koronavirusa većina svetskih plaža je zatvorena za javnost. Uz pravila o socijalnom distanciranju mnogi strahuju da će ove godine biti nemoguće uživati u tradicionalnim letnjim radostima poput kupanja i sunčanja, ali možda ipak postoji rešenje za taj problem

 

Italijanska kompanija "Nuova Neon Group 2" predstavila je svojevrsno rešenje u vidu kabina od pleksiglasa koje bi mogle da se postave na plažu i tako naprave distancu od drugih kupača.
 

 


Kabine za plažu bile bi visoke oko dva metra, široke oko 4,5 metara, odnosno dovoljno prostrane za postavljanje dve ležaljke i suncobrana.

 

 

 

- Pre nedelju dana pokušali smo da zamislimo kako će izgledati povratak na plažu. Ideja je rođena u želji da se zaštititimo, ali i kako bi omogućili ponovo pokretanje aktivnosti -  izjavio je za La Republiku, Klaudio Ferari, direktor firme "Nouva Neon Grooup 2".

 

 

Ova firma se inače bavi proizvodnjom panela, a u poslednje vreme se specijalizovala za izradu zaštitnih pregrada za banke, bolnice, ali i restorane.

Ferari je priznao da su već počeli da primaju porudžbine sa italijanskih plaža za izradu ovih pregrada koje će udaljiti ljude i potencijalno sprečiti širenje bolesti, piše Dejli Mejl.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija