• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/alo.rs

22.04.2020

11:07

PUTIN I EU PRAVE ZAMENU ZA NATO! Stvaraju NOVU VOJNU ALIJANSU, pandemija korone sve otkrila!

Vesti

PUTIN I EU PRAVE ZAMENU ZA NATO! Stvaraju NOVU VOJNU ALIJANSU, pandemija korone sve otkrila!

Podeli vest

Nemački portal Die Welt objavio je članak u kojem govori o mogućnosti bliže saradnje Evropske unije i Rusije, uključujući saradnju i u vojnoj sferi

U 2014. godini, EU je, nakon Sjedinjenih Država, uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Ne samo što ove restriktivne mere nisu uspele da potkopaju rusku ekonomiju, čineći je samo jačom, već je Moskva održala i političke veze sa evropskim prestonicama.

Sada je pandemija koronavirusa jasno stavila do znanja da ruske vlasti nisu neprijatelj Evropi. Nemački portal piše da su ruske vlasti, osetivši rastući nesklad između Sjedinjenih Država i Evropske unije, počele da ukazuju rukovodstvu EU na mogućnost bliže saradnje.

Štaviše, portal je u izjavi stalnog predstavnika Rusije pri Evropskoj uniji Vladimira Čižova video mogućnost formiranja vojne alijanse koja će zameniti NATO.

 

 

Kao što je navedeno u članku, Čižov je ukazao na spremnost ruskih trupa da učestvuju u operacijama vojne komande Evropske unije, koje se izvode u trećim zemljama.

Pored toga, spomenuo je i postojanje zajedničkih interesa u bezbednosnoj politici i ekonomiji, a još veće zbližavanje sa Rusijom značajno će poboljšati izglede evropskih sila.

“Ako EU želi da zadrži svoj ekonomski uticaj u multipolarnom svetu i da nastavi uspon zemalja u razvoju, biće joj potrebna bliska ekonomska saradnja sa Rusijom”, citirao je nemački portal Čižova.

Diplomata je takođe podsetio da Rusija ne odustaje od planova najavljenih pre nekoliko godina za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora od Vladivostoka do Lisabona.

Istovremeno, Evropa ne bi trebalo da se boji reakcije SAD-a, piše Die Welt, budući da će Rusija možda krenuti da brani EU umesto NATO-a.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vns

pre 4 godine

Spasiba Pućin kosmički car...ti naš bog spasitelj svevišnji međugalaktički imperator...spasiba spasiba

Liber

pre 4 godine

Rusiji se smesi svetla buducnost kineskog satelita

Sparta

pre 4 godine

Ok ekonomska saradnja na zdravoj osnovi izmedju Rusije i EU. Tu su drzavni interesi. Ali je smijesno i ne spojiva vojna saradnja izmedju Rusije i EU ??!!! Najbolji dokaz tome je ISTORIJA !!! Po meni to je nemoguce jer bi vladalo veliko nepovjerenje izmedju vojski itd !!!! EU ima dovoljno novca da stvori svoju vojsku i da se sama stiti od nekog potencijalnog neprijatelja, osim ako EU vojska ubrzo ne postane agresivna ili okupaciona vojska, sto je opet veliko sranje i nastati ce nova velika ratna sranja !!! A SAD nikada svoju kurvu EU nece pustiti iz svog čeličnog zagrljaja i nikada SAD nece izaci iz EU, tj: svojih americkih baza koje su u EU !!! Znači, EU ostaje dobra stara poslušna kurva SAD !!! Vjerovati EU i SAD je ravno samoubistvu. Samo ekonomski saradjivati ako je to moguce na normalnoj osnovi.

ZAvram

pre 2 godine

Камо те лепе среће да се Европа дозове памети, и да се ишчупа из канџи окупаторских САД! Обожавам Орбана! Путин цар над царевима! Међу светским политичарима му нема премца! Нису му ни до глежњева!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija