• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2020

18:25

PLANIRATE ODMOR U INOSTRANSTVU?! OD TOGA NEMA NIŠTA, ZABORAVITE! NI U SOPSTVENOJ ZEMLJI NEĆETE MOĆI KUDA HOĆETE!

Vesti

PLANIRATE ODMOR U INOSTRANSTVU?! OD TOGA NEMA NIŠTA, ZABORAVITE! NI U SOPSTVENOJ ZEMLJI NEĆETE MOĆI KUDA HOĆETE!

Podeli vest

Češka je zabranila svojim građanima da letuju u inostranstvu zbog pandemije koronavirusa. Zamenik ministra zdravlja te zemlje Roman Primula poručio je Česima da ne planiraju letnje odmore u stranim zemljama i istakao da će tokom leta verovatno biti otvoreni domaći hoteli

U Češkoj je od sredine marta na snazi zabrana putovanja, a Primula je najavio da ona neće uskoro biti ukinuta.

- Nemojte planirati odmore u inostranstvu. U zavisnosti od potencijala virusa, nadam se da će u nekom trenutku tokom leta biti otvoreni hoteli i turistički pansioni, kao i da će ponovo biti organizovane ture po dvorcima. Tako će građani moći da imaju bar neki odmor - izjavio je Primula.

On je dodao da će na putovanja po zemlji morati da se ide po strogo definisanim pravilima.

- Maske će biti obavezne, kao i držanje odstojanja među ljudima. Kad dođe vreme, onda ćemo dati detaljna uputstva. Trenutno raspravljamo o tome na koji način i pod kojim uslovima možemo da otvorimo restorane i barove - naveo je Primula.

Češki političar je upozorio da virus neće nestati, te da bi građani mogli da nose maske još jako dugo.

- Škole sigurno neće raditi najmanje do kraja juna. Međutim, nije isključeno ni da će u septembru, kad bude počela nova školska godina, deca morati da nose maske i da drže odstojanje - naveo je zamenik ministra zdravlja.

Češka je, inače, evropska zemlja koja je prva reagovala i uvela najstrože mere za sprečavanje širenja zaraze. Ona je prva zemlja Šengena koja je uvela zabranu izdavanja viza Kinezima. To je uradila još u januaru, dok je epidemija koronavirusa u Kini bila u jeku. Kasnije, 15. marta, uvela je strogi karantin u zemlji. Zabranila je rad svim firmama koje nisu od vitalnog značaja i naredila je da svi zaposleni koji to mogu rade od kuće. Zabranjena je čak i prodaja hleba koji nije u omotu, kao i taksi usluge i gradski i međugradski prevoz, te građani ni unutar zemlje ne mogu da se kreću. Prošle nedelje neke prodavnice ponovo su otvorene, a češka vlada najavljuje da će biti vrlo oprezna sa ublažavanjem mera protiv širenja zaraze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija