• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2020

08:30

PLANETARNA BORBA SA KORONOM! Zaraženo više od 3,3 miliona ljudi, MILION SE OPORAVILO, najteže u SAD - skoro 30.000 novozaraženih u jednom danu!

Vesti

PLANETARNA BORBA SA KORONOM! Zaraženo više od 3,3 miliona ljudi, MILION SE OPORAVILO, najteže u SAD - skoro 30.000 novozaraženih u jednom danu!

Podeli vest

Novim koronavirusom u svetu zaraženo više od 3.308.643 ljudi, trećina, odnosno više od 1.042.981 zaraženih se oporavilo, dok je bitku sa bolešću izgubilo više od 234.123 ljudi

Najpogođnija zemlja, ne samo po broju umrlih, je SAD gde je do danas zaraženo više od milion građana. Zatim slede evropske zemlje Španija (239.639), Italija (205.463), Velika Britanija (171.253), Francuska (167.178) i Nemačka (163.009).

U SAD je preminulo 63.006 obolelih, a Institut Džons Hopkins je saopštio da je u poslednja 24 sata registrovano novih 29.515 inficiranih virusom kovid-19 i 2.040 smrtnih slučajeva!

Budući da će savezne države u SAD u statistiku početi da uključuju i one koji su "najverovatnije umrli od koronavirusa", to najavljuje i Institut Dzons Hopkins, prenosi CNN.


Zato bi broj zaraženih i preminulih u narednim danima mogao da bude i znatno veći. Ukupan broj i zaraženih i žrtava uključuje podatke 50 država, kao i Vašington DC i druge teritorije SAD, kao i pripradnike vojske, pacijente iz bolnica za veterane i iz državnih zatvora.

Foto: worldometers

Kontinetalna Kina prijavila je 12 novih slučajeva infekcije, čime se broj obolelih blago povećao u odnosu na jučerašnji dan, a polovina zaraženih su ljudi koji su doputovali iz inostranstva.

Iz lokalnog prenosa, pet je iz Heilongijang provincije koja se graniči sa Rusijom, gde se ovih dana beleži relativni skok obolelih.

Ukupan broj potrvđenih slučajeva u Kini je trenutno 82.874, mada se više od 90 odsto pacijenata do sada oporavilo, navodi Bi-Bi-Si.

Komorska Ostrva prijavila su prvi slučaj koronavirusa, čime su postala 53. od 54 afričke zemlje u kojoj se pojavila ta zarazna bolest, dok je na crnom kontinentu broj zaraženih prešao 37.400, sa 1.598 preminulih.
 

 

Od svih afričkih zemalja samo je mala kraljevina Lesoto na jugu kontitneta za sada bez prijavljenih slučajeva kovida-19, preneo je sinoć AP.

Broj potvrđenih slučajeva u Gani premašio je 2.000, što je porast broja zaraženih od 24 odsto za samo nekoliko dana, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

U toj zemlji potvrđena su 403 nova slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.074. Vrhunac epidemije u toj zemlji proglašen je pre 10 dana, kada je predsednik Nana Akufo-Ado ublažio mere zatvaranja u glavnom gradu Akri i Kunasiju.

Najveći broj zaražanih, 5.350, zabeležen je u najmnogoljudnijoj zemlji na kontinentu, Južnoj Africi.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07