• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mediji/Informer

06.05.2020

20:18

ŠOK OTKRIĆE! RUSKI SPECIJALCI SPREČILI INVAZIJU NA VENECUELU! Pentagon je računao na sve, osim na njih! BILA JE TO KOBNA GREŠKA!

Vesti

ŠOK OTKRIĆE! RUSKI SPECIJALCI SPREČILI INVAZIJU NA VENECUELU! Pentagon je računao na sve, osim na njih! BILA JE TO KOBNA GREŠKA!

Podeli vest

Bivši američki vojnik specijalnih snaga preuzeo je odgovornost za neuspeli pokušaj invazije na Venecuelu, a u cilju svrgavanja predsednika Nikolasa Madura. S druge strane, sve je više informacija o nemerljivom doprinosu ruskih specijalaca koji se nalaze u Venecueli, a naročito koliko je ruski elektronski sistem osmatranja i nadgledanja učestvovao u ovoj odbrambenoj operaciji

Džordan Gudro, bivši specijalac „Zelenih beretki", rekao je da je upravljao tajnom vojnom operacijom uz podršku američke marioneta Huana Gvaida u anti-Maduro puču.

Vlada Venecuele saopštila je da je ubila najmanje osam napadača i uhapsila dvojicu u napadu u nedelju u kom je učestvovala grupa naoružanih ljudi.

Incident se dogodio u La Guairi, oko 20 milja od Karakasa, a pretpostavlja se da je krenuo iz susedne Kolumbije.

- Grupa terorističkih plaćenika, organizovana i obučena u Kolumbiji, pokušala je da se iskrca s ratnom opremom kraj obale La Guaire - navedeno je u saopštenju Nacionalnih oružanih snaga (FANB).

Šef Socijalističke partije Diosdado Kabeljo rekao je na državnoj televiziji da je napad izvršila Kolumbija uz podršku SAD-a u cilju da svrgne Madura.

Gudro i Havier Nieto, penzionisani venecuelanski kapetan, objavili su video s neotkrivene lokacije u kojoj kažu da su izveli napad.

Istraga Associated Press-a otkrila je da je par radio na obuci desetina dezertiranih venecuelanskih vojnika u tajnim kampovima unutar Kolumbije.

Cilj je bio da se izvrši prekogranična racija koja bi se završila Madurovim hapšenjem. Oba muškarca, koja žive na Floridi, u nedelju su odbila da razgovaraju s novinarima.

Gudro je u videu izjavio, "Odvažan napad pokrenut je sa granice Kolumbije duboko u srce Karakasa."

Na snimku pored Gudroa, sa venecuelanskom zastavom stoji Nieto. Gudro je tvrdio da su jedinice njegovih ljudi još uvek bile na zemlji i aktivirale se u Venecueli, i dodao da se nada da će se uskoro pridružiti pobunjenicima.

Takođe je pozvao Venecuelance i venecuelanske trupe da se pridruže potencijalnoj pobuni.

Gudro je takođe pružio kontradiktorne izjave o svojim aktivnostima. Govorio je i o podršci koju je navodno imao - i tada izgubio - od Gvaida, i pritom otkrio ugovor od osam stranica koji su potpisali Gvaido i dva politička savetnika za navodne „opšte usluge".

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol osudio je plaćenike koje podržavaju SAD, koji su pretili da će destabilizovati institucije zemlje i stvoriti haos.

On je dodao da je odbrambena operacija u toku i da bi moglo da dođe do daljih hapšenja u narednim danima.

Foto: printskrin

Agencije navode da je potpuna invazija prekinuta jer su specijalne trupe Venecuele otkrile invaziju u samom početku te specijalna operacija nije nastavljena sa ulaskom stranih trupa.

Kako se navodi komanda stranih trupa nije odustala od ove operacije, čeka se samo pravi momenat za nastavak, mada se navodi i to da je pravovremeno otkriće invazije znatno umanjilo šanse za uspeh operacije.

Analitičari otkrivaju i to da je prekidom invazije vojska Venecuele dokazala da je veoma obučena i verna rukovodstvu a posebno Maduru.

Još uvek se ništa ne zna koliko su svemu doprineli ruski specijalci koji se nalaze u Venecueli a naročito koliko je ruski elektronski sistem osmatranja i nadgledanja učestvovao u ovoj odbrambenoj operaciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15