• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2020

09:27

ARIZONA NOVO ŽARIŠTE KORONE U SAD! Broj obolelih naglo skočio posle popuštanja mera, Brazil posle SAD po broju obolelih!

Vesti

ARIZONA NOVO ŽARIŠTE KORONE U SAD! Broj obolelih naglo skočio posle popuštanja mera, Brazil posle SAD po broju obolelih!

Podeli vest

Bolnice u Arizoni ponovo će aktivirati planove o vanrednom postupanju zbog epidemije koronavirusa nakon naglog skoka broja novoobolelih posle otvaranja države, koja zajedno sa susednim jugozapadnim susedima postaje novo žarište

Mere karantina u Arizoni ukunute su 15. maja, a broj slučajeva zaraze porastao je za 115 odsto od tada, rekla je direktorka zdravstvene službe Kara Krist, upozorivši da će Arizoni možda biti potrebne nove mere socijalne distance ili privremene bolnice, prenosi Rojters.

"Od 15. maja broj pacijenata na respiratoru se učetvorostručio", saopštila je medicinska mreža Baner Helt, navodeći da su njeni kapaciteti intenzivne nege puni.

Prošle nedelje je broj novoobolelih u Arizoni, Novom Meksiku i Juti porastao za 40 odsto ili više u odnosu na prethodnu sedmicu.

Guverner Dag Dusi poručio je građanima Arizone da moraju da nose zaštitne maske u javnom prostoru jer će u protivnom morati ili da primeni plan o privremenoj bolnici ili uvede meru ostanka kod kuće ili obe stvari.

U Brazilu je za poslednja 24 sata prijavljeno 32.091 zaraženih koronavirusom i 1.272 smrtna slučaja, saopštilo je ministarstvo zdravlja. U ovoj južnoameričkoj zemlji ukupno je registrovano 739.503 obolelih, pa se Brazil našao na drugom mestu u svetu po broju zaraženih, odmah nakon SAD.

Prema ukupnom broju žrtava kovida-19, 38.406, Brazil je na trećem mestu na svetu, navodi agencija Rojters pozivajući se na najnovije podatke koje je objavilo ministarstvo zdravlja te zemlje.

Ministarstvo zdravlja Brazila tokom vikenda je uklonilo podatke sa svog sajta i prestalo da objavljuje ukupan broj obolelih i umrlih od posledica kovida-19, da bi ih prema odluci Vrhovnog suda juče ponovo počelo da objavljuje.

U svetu je trenutno više od 7,3 miliona ljudi zaraženo koronavirusom, dok je 413,763 umrlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija