• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2020

21:40

"KOZMETIČKA" REŠENJA ZA REFORMU POLICIJE U MINEAPOLISU?! Gradska policijska uprava se povukla iz pregovora!

Vesti

"KOZMETIČKA" REŠENJA ZA REFORMU POLICIJE U MINEAPOLISU?! Gradska policijska uprava se povukla iz pregovora!

Podeli vest

Policijska uprava Mineapolisa povućiće se iz pregovora policijskog sindikata jer su ponuđena rešenja kozmetička, a ne reformska, izjavio je danas šef policije u Mineapolisu Medaria Aradondo, izvestio je AP

Aradondo je najavio novu formu radnih ugovora koji bi omogućili veću transparentnost i fleksibilnost u radu policije, nove procedure za kritične situacije i primenu sredstava policijske prinude, kao i nove protokole za pokretanje disciplinskih postupaka, žalbi i arbitraža.

Šef policije Mineapolisa je obećao i uvođenje novih metoda za otkrivanje problematičnih policajaca, ali je izbegao da direktno odgovori na pitanje da li je prvi čovek policijskog sindikata Bob Krol prepreka reformama u policiji i da li bi trebalo da bude smenjen.

- Moramo imati policijsku upravu koja ima legitimitet, policiju koja uživa poverenje građana jer radi u njihovom interesu - rekao je Aradondo i posebno istakao da problem rasizma mora biti rešen.

ZAUSTAVITE BOL! Emotivne reči Flojdovog brata: DŽORDŽOVA MOLBA JE IGNORISANA, DOSTA JE BILO TOGA!


Afroamerikanca Džordža Flojda ubio je 25. maja policajac, belac Derek Šovin, iako Flojd nije pružao otpor i panično je upozoravao da ne može da diše.

Protiv Šovina je prethodno bilo podneto 17 žalbi, samo jednom je kažnjen, a sada je optužen za ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepena i ubistvo.

Još trojica policajaca koji su bili na mestu brutalnog ubistva Džordža Flojda, optužena su za pomaganje Šovinu u ubistvu drugog stepena i ubistvu.

Aradondo je otpustio ovu četvoricu policajaca i pre nego što je podignuta krivična prijava protiv njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija