• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2020

09:51

AJFELOVA KULA SE OTVARA, ALI NE I LIFT! 674 stepenica do nezaboravnog pogleda na Pariz!

Vesti

AJFELOVA KULA SE OTVARA, ALI NE I LIFT! 674 stepenica do nezaboravnog pogleda na Pariz!

Podeli vest

Nakon što je sredinom marta zatvorena zbog pandemije koronavirusa, Ajfelova kula biće pomnovo otovorena 25. juna, ali oni koji žele da uživaju u spektakularnom pogledu na Pariz moraće da se pomuče jer liftovi neće raditi iz higijenskih razloga

Posetioci će moći peške da idu najviše do drugog sprata, 115 metara iznad zemlje, dokle vode 674 stepenice. Svi stariji od 11 godina za vreme uspona moraće da nose maske za lice, prenosi SeeBiz.

Uprava tornja nada se da će liftove pustiti u promet čim to zdravstveni uslovi dopuste.

Vrh Ajfelove kule do daljeg ostaje zatvoren, jer se do njega može doći samo liftom. Stepenice postoje, ali kako ih je samo od drugog do trećeg sprata više od hiljadu, služe samo kao izlaz za slučaj opasnosti.



Francuska je od 11. maja počela da u fazama popušta mere uvedene zbog pandemije. Kafići i restorani otvoreni su prošle nedelje, ali u je Parizu posluživanje dopušteno samo na terasama. Veći dolasci turista ne očekuju se pre kraja juna.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija