• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.06.2020

22:57

NEMA VIŠE "KRAGNE"! Guverner Njujorka saopštio nova pravila!

Vesti

NEMA VIŠE "KRAGNE"! Guverner Njujorka saopštio nova pravila!

Podeli vest

Guverner Njujorka Endru Kuomo potpisao je zakon o sveobuhvatnoj reformi policije u toj saveznoj američkoj državi

Zakonom se zabranjuje tehnika "kragne", zahvat oko vrata tokom hapšenja, i ukida sporni državni zakon prema kojem su podaci o disciplinskim postupcima protiv policajaca čuvani kao poverljivi.

Zakon je deo paketa mera reforme policije koju su pokrenuli senatori u državnom Kongresu u Olbaniju ove nedelje usred protesta širom zemlje zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja.

- Reforma policije je odavno trebalo da se dogodi. Ubistvo Džordža Flojda je samo najskorije, ali se ove ne radi samo o tom ubistvu, nego o tome da smo u ovoj situaciji bili već mnogo, mnogo puta do sada - rekao je Kuomo.

POVUCITE SANKCIJE! Francuska poslala zahtev SAD!

On je, takođe, izdao uredbu kojom se od lokalnih vlasti i policije traži da razviju plan za modernizaciju policijskih strategija i programa.

Ti planovi, kako navodi Glas Amerike, moraju da razmotre upotrebu sile, predrasude koje postoje u policiji, kao i druga pitanja koja su pokrenula masovne proteste protiv rasizma.

Guverner je poručio da plan svake zajednice mora da se "ugradi" u lokalni zakon do 1. aprila 2021. da bi se kvalifikovale za državno finansiranje.

Kuomo je zakone potpisao na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovale majke Erika Garnera i Šona Bela, nenaoružanih Afroamerikanaca za čija ubistva je odgovorna policija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija