• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.06.2020

15:51

SERGEJ LAVROV SIGURAN: Plan Amerike da uvede embargo na oružje Iranu neće proći!

Vesti

SERGEJ LAVROV SIGURAN: Plan Amerike da uvede embargo na oružje Iranu neće proći!

Podeli vest

Plan SAD da uvede embargo Iranu na kupovinu oružje se neće obistiniti, jer takva mera nije u skladu sa međunarodnim pravom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

Plan SAD da uvede embargo Iranu na kupovinu oružje se neće obistiniti, jer takva mera nije u skladu sa međunarodnim pravom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Siguran sam da ta inicijativa neće proći nezavisno od toga ko će se još od potpisnica nuklearnog sporazuma sa Teheranom usprotiviti planovima Amerike da uvede embargo Iranu - rekao je on tokom sastanka sa iranskim ministrom spoljnih poslova Džavadom Zarifom.

Lavrov je rekao i da su pokušaji da se embargo uvede na nivou Saveta bezbednosti u najmanju ruku nelegitimni.

On je, međutim, kazao da ne može da jamči kakvog će stava biti Evropa, budući da su evropske zemlje "pod ogromnim uticajem Vašingtona".

- Daj uticaj podrazumeva i konstantnih pritisak Amerike na vodeće evropske zemlje pre svega u ekonomskom smislu, zatim i u vojnom - dodao je.

Stav Rusije o Libiji

Lavrov se osvrnuo i na pitanje Libije rekavši da je stav Rusije da bi u toj zemlji po hitnom postupku trebalo pokrenuti pregovore bez ikakvih preduslova.

- Sve zaraćene strane bi trebalo odmah da sednu za pregovarački sto kako bi se dogovorili šta im je činiti - istakao je on.
Lavrov je naglasio da je Moskva tog stava od samog početka konflikta, kao i što je slučaj bio u Siriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija