• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.07.2020

12:39

PAKLENI UBICA AMERIČKIH STELTOVA! S-500 Prometej uništava i hipersonično oružje u kosmosu! (VIDE0)

Vesti

PAKLENI UBICA AMERIČKIH STELTOVA! S-500 Prometej uništava i hipersonično oružje u kosmosu! (VIDE0)

Podeli vest

Nova generacija protivazdušnog raketnog sistema S-500 "Prometej" moći će da uništi hipersonično oružje u orbiti Zemlje, izjavio je komandant Vazdušno-komičkih snaga Ruske federacije Sergej Surovikin


On je u intervjuu za list Crvena zvezda rekao da tehničke karakteristike S-500 pokazuju da je reč o prvoj generaciji sistema protivkosmičke odbrane, prenosi agencija RIA Novosti.


"Karakteristike sistema S-500 omogućavaju uništavanje ne samo aerodinamičkih i balističkih ciljeva, već i hipersoničnog oružja svih modifikacija, uključujući i uništavanje u orbiti Zemlje", istakao je Surovikin.

On je izrazio uverenje da u svetu ne postoji sličan sistem. Obara hipersonične rakete, dronove i stelt avione na rekordnih 480 kilometara 

S-500 "Prometej" je nova generacija protivvazdušnog raketnog sistema zemlja-vazduh. Može da uništi ne samo balističke ciljeve, već i aerodinamičke, odnosno avione i helikoptere, kao i krstareće rakete.

Ranije je Pavel Sozinov, glavni konstruktor koncerna "Almaz-Antej", saopštio da će S-500 moći da presreće ciljeve na sto kilometara od Zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veteran

pre 3 godine

Postavljate klip od sarmata rakete s 500 jos nije prikazan u javnosti zaposlite nekog iz te oblasti .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija