• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

07.07.2020

21:48

SADA I ZVANIČNO! Tramp potvrdio svoju odluku!

Vesti

SADA I ZVANIČNO! Tramp potvrdio svoju odluku!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države zvanično su se povukle iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO), potvrdio je visoki zvaničnik administracije, prekinuvši vezu s SZO usred pandemije korona virusa, prenosi Si-En-En

Povlačenje SAD na snazi je od ponedeljka i podneseno je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, saopštio je zvaničnik u utorak.

Senator Robert Menendez, objavio je vest na Tviteru uz komentar da nije dovoljno nazvati nazvati Trampov odgovor na pandemiju haotičnim.

- Kongres je primio obaveštenje da je predsednik SAD zvanično povukao Sjedinjene Američke Države iz Svetske zdravstvene organizacije usred pandemije. Nazvati Trampov odgovor na pandemiju kovida 19 haotičnim i nekoherantnim, nije dovoljno. To neće zaštititi američke živote ili interese - to Amerikance ostavlja bolesnim, a Ameriku samu - napisao je demokrata Menendez.

SZO: Želimo Bolsonaru brz oporavak, SVI SMO RANJIVI NA KORONU!

Izvor koji je kratko prokomentarisao pismo koje je adresirano na UN rekao je Si-En-Enu da je pismo vrlo kratko, da sadrži tri rečenice i potvrdio da će pokrenuti jednogodišnje povlačenje, ali upozorio da ne može da potvrdi da je to konačna verzija.

Donald Tramp je prvobitno najavio nameru o povlačenju iz SZO u maju ove godine i konzistentno je optuživao SZO da pomaže Kini u prikrivanju porekla virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija