• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.07.2020

19:35

NEMA VAKCINE, NEMA UŽIVANJA! Šok iz Brazila, Rio de Žaneiro NE ŽELI DA OTVARA PLAŽE!

Vesti

NEMA VAKCINE, NEMA UŽIVANJA! Šok iz Brazila, Rio de Žaneiro NE ŽELI DA OTVARA PLAŽE!

Podeli vest

Prema najavi vlasti, Rio de Žaneiro će svoje plaže otvoriti tek nakon što bude pronađena vakcina protiv Covid-19.

Ranije ovog meseca je gradonačelnik Rio de Žaneira, Marčelo Krivela izjavio zvanično da će čuvene plaže u ovom gradu biti otvorene za kupače i ostale posetioce tek nakon što bude postojala vakcina protiv Covid-19.

Trenutno su plaže u Riju otvorene isključivo za osobe koje vežbaju i žele da uživaju u sportovima navodi, mada se mora priznati da sa vremena na vreme kupači krše ta pravila. Mnogi ne koriste maske i ne poštuju pravila o obaveznom socijalnom distanciranju.

KONAČNO DOBRA VEST! OSIM VAKCINE OVO NAS JEDINO MOŽE SPASITI! Naučnici sa Oksforda tvrde da je za kolektivni imunitet potreban MANJI PROCENAT zaraženih

Foto: Tanjug/AP

- Tamo gde ne možete da koristite maske, sve to može biti sprečeno, samo ako postoji testirana vakcina ili ako je stepen zaraze blizu nule, izjavio je Krivela novinarima. - Na plaži ne koristite masku i nivo zaraze raste, dodao je.

Brazil beleži čak preko 2 miliona obolelih od korona virusa. Preminulih je do sada skoro 77.000,a u kritičnom stanju se nalazi 8.318 pacijenata. Izlečenih je 1.366.775 ljudi. Kako je Brazil druga najgore pogođena zemlja tokom pandemije korona virusa, a odmah nakon Sjedinjenih Američkih Država, treba pomenuti i da je Rio de Žaneiro grad sa izuzetno visokom stopom smrtnosti i nalazi se na drugom mestu u celoj zemlji.

Mnogi delovi Brazila su počeli sa ponovnim otvaranjem određenih objekata, uprkos tome što se svakoga dana može čitati o povećanom broju novih slučajeva.

Prethodne sedmice je Rio de Žaneiro dozvolio otvaranje barova i restorana, a sve to je dovelo do značajne gužve u određenim objektima, uprkos sprovedenim higijenskim merama i ograničenim kapacitetima.

U tom smislu je gradonačelnik izjavio da je povukao ideju o tome da navijačima bude dozvoljeno prisustvo fudbalskim mečevima na stadionima.

Ipak, predsednik Brazila, Žair Bolsonaro, se suprotstavio ideji da građani borave u kućama, rekavši da je šteta za brazilsku ekonomiju mnogo gora od samog virusa.

Poznato je da je Rio de Žaneiro turistički magnet Brazila, a prvenstveno zbog svojih plaža i prelepih pejzaža, kao i načina života. Takođe je činjenica da glavni deo gradske privrede čini upravo turizam.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!
Fudbal

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!

Utakmicom između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda večeras (21.00, RTS 1) će na "Vembliju" biti spuštena zavesa na klupsku sezonu u evropskim takmičenjima! "Kraljevski klub" želi da vrati krunu u svoje vlasništvo, ali će naspram sebe imati "milionere" gladne trofeja!

01.06.2024

13:35

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31