• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

31.07.2020

07:00

"SEKTA JE SERVIRALA SMRTONOSNI KOKTEL" Švedski lekar izneo šokantne detalje o KONTROVERZNOM MODELU O KOJEM JE BRUJAO SVET

Vesti

"SEKTA JE SERVIRALA SMRTONOSNI KOKTEL" Švedski lekar izneo šokantne detalje o KONTROVERZNOM MODELU O KOJEM JE BRUJAO SVET

Podeli vest

Jedan od najglasnijih švedskih kritičara nacionalne strategije u borbi protiv korona virusa tvrdi da je nedostatak kritičkog razmišljanja kako zdravstvenih agencija tako i švedskih medija stvorilo okruženje "nalik sekti" koje vodi do nepotrebnih smrti

Doktor za infektivne bolesti i profesor Bjorn Olsen rekao je da je Švedska mogla da izbegne mnoge negativne posledice da su snažnije akcije ranije preduzete, uključujući karantin za povratne putnike, raniju blokadu i preporuku da se nose maske.

Olsen je glasan kritičar strategije Agencija za javno zdravlje tokom pandemije koronavirusa i jedan od 22 naučnika koji su redovno pozivali na njenu promenu putem članaka u švedskim medijima, prenosi portal Thelocal.se.

Previše je ljudi umrlo pre svog vremena. Umrli su od virusa koji nije imao potrebu da se nekontrolisano širi - rekao je u programu na švedskom radiju. Naime, u pitanju je emisija u kojoj gosti imaju sat vremena da budu domaćini.

SPREMAMO SE ZA SUDAR KORONE, GRIPA I DRUGIH PREHLADA! Lončar: Nekadašnja Klinika za plućne bolesti u Knez Selu postaje kovid bolnica

ITALIJU POSLE KORONE SNAŠLA JOŠ JEDNA MUKA, ugroženo više od 2 miliona ljudi!

Foto: AP/Photo

 

On je dodao kako u jednosatnom programu "nema dovoljno vremena" za popis svih grešaka koje je napravila švedska Agencija za javno zdravlje.

Olsen je takođe kritikovao i švedske medije zbog, kako je rekao, nedovoljnog propitivanja strategije, rekavši da je to u kombinaciji sa "razmišljanjem grupe" unutar agencije stvorilo "smrtonosni koktel".

- Sektizam je opasan i mnogi mediji su bili verni propovednici u sekti oko švedske strategije. Grupe imaju koristi od toga da u sobi imaju đavoljeg advokata, ispitivača koji osporava viđenje grupe. To je očigledno nedostajalo kada je Agencija za javno zdravlje okarakterisala pandemiju korone kao običan grip - rekao je Olsen.

Govorio je o tome kako, za razliku od gripa, korona virus ne izaziva ravnomerno širenje infekcije, već grupu klastera, stavljajući okruženja poput bolnica, domova za negu, skijališta i područja sa prenatrpanim stanovima na veći rizik.

I državni epidemilog Anders Tegnel, koji je postao lice strategije, takođe je bio domaćin u ovoj radio emisiji ranije.

Foto: Reuters

Andres Tengel

Tegnel je rekao da je u Švedskoj umrlo previše ljudi, dodajući da će zemlja morati da razmotri u budućnosti da li je bilo načina da se spreči tako visoka stopa smrtnosti.

On je okarakterisao broj smrtnih slučajeva među starijim ljudima u Švedskoj kao "posebno veliki neuspeh".

Ali, pošto pandemija i dalje traje, kako je rekao, nemoguće je izvući zaključak koja bi bila najbolja strategija.

Bjorn Olsen je rekao da ne veruje da je moguć drugi snažan talas virusa, ali da Švedska i svet treba da očekuju lokalne klastere i da će verovatno morati dugo da žive sa koronavirusom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS demonokratija

pre 3 godine

Švedske mere protiv COViD-19 su u osnovi depopulacione. Eugenističke, depopulacione metode (prisilna sterilizacija) , su korišćene sve do 1970-ih ,a najviše su stradali siromašni, bolesni i Romi.

mile

pre 3 godine

Ne zna se ko je veca sekta oni ili Szo,hostapleraj tezak,mafija u belom

Spasko Imanjic

pre 3 godine

sektizam se zove Kruna a kruna se na latinskom kaze Corona ( korona ) , znaci , ujedinjeni robovlasnici i njihove robovlasnicke unije pljackaju narode i oni kao ostaci babilonsko rimske imperije poput brizelskog Leopolda Hitlera i rimskoaustrougarskog Habsburga Rothschilda koji su umislili da su genetski prioritetna visa klasa u odnosu na porobljenu radnicku klasu i ostatak covecanstva na celu sa rimskosolomonskojezuitskom venecijanskobankarskom engleskom pedofilskom kraljevinom koja pljacka narode u u partnerstvu sa saudijskim kraljem Solomonom su po obicaju pustali besne pse i divlje zivotinje na svoje neposlusne robove , a odavno su prosirili opseg agresije i modernizirali se pa dizajniraju i financiraju SS naciste , rasiste, , ustase , cetnike , ISIS teroriste i ostale viruse . Virus korona je bacen na covecanstvo od strane vodeceg imperijalnog pedofilskog harvard kluba medjunarodnog kartela genetsko prioritetnih okrunjenih robovlasnika .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija