• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.08.2020

15:22

RUSKI LEKARI NEMAČKIM KOLEGAMA: Objasnite kako ste utvrdili da je Navaljni otrovan!

Vesti

RUSKI LEKARI NEMAČKIM KOLEGAMA: Objasnite kako ste utvrdili da je Navaljni otrovan!

Podeli vest

Bolnica u Omsku u kojoj se lečio ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni zatražila je od nemačkih kolega iz bolnice „Šarite“, gde ja sada na lečenju, da objave podatke na osnovu kojih su utvrdili da se radi o trovanju

- Crpimo informacije iz svih dostupnih izvora, uključujući i zvanične predstavnike bolnice ‘Šarite’. Koliko juče uputili smo pismo klinici s molbom da nam predoče podatke laboratorijskih analiza na osnovu kojih su utvrdili da se radi o intoksikaciji inhibitorom holinesteraze - rekao je glavni lekar bolnice Aleksandar Murahovski u video-poruci objavljenoj na TV "Rusija 1".

HRVATSKA NA KOLENIMA, KORONA IH SATIRE! Pojavila su se nova žarišta, u poslednja 24 sata još 318 obolelih, večeras objavljuju OVU ODLUKU!

MALI PRINC BELORUSIJE! Ko je Kolja, vanbračni Lukašenkov sin, od malih nogu je u društvu SVETSKIH LIDERA! (FOTO/VIDEO)

On je dodao da je bolnica u Omsku spremna da bilateralno razmeni podatke s nemačkim kolegama da bi se efikasno korigovalo lečenje Navaljnog i postavila dijagnoza.

Murahovski je precizirao da je dijagnoza "trovanje" bila osnovna prilikom dolaska Navaljnog u bolnicu, ali da  laboratorijske analize to nisu potvrdile.

On je dodao da su analize sprovedene ne samo u Omsku već da je biološki materijal, krv i urin, bio poslat i u druge nezavinse laboratorije gde je takođe dobijen negativan odgovor na prisustvo inhibitora holinesteraze.

Istovremeno, zvanična predstavnica nemačke vlade Ulrike Demer rekla je da nemački lekari, iznoseći zaključak o znacima trovanja Navaljnog, nisu bili pod političkim uticajem.

Ranije danas iz Kremlja su poručili da je i Moskva jednako zainteresovana za utvrđivanja uzroka onoga što se Navaljnom desilo.

Kremlj ne želi pogoršanje odnosa sa Zapadom zbog situacije sa blogerom Aleksejem Navaljnim i za to ne postoji nikakav razlog, izjavio je portoparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da u Kremlju ne znaju kako se razvijala situacija sa Navaljnim u protekla 24 sata.

Šta se dogodilo s Navaljnim

Navaljnom je prošle nedelje pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

Kasnije su nemački lekari iz klinike "Šarite", u koju je smešten Navaljni, saopštili da rezultati njihovih analiza ukazuju na to da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe holinesteraza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija