• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rbc.ru

09.11.2020

11:55

POTEGAO SEKIRU, PA ZAPUCAO! Detalji krvavog obračuna na ruskom vojnom aerodromu! (VIDEO)

Vesti

POTEGAO SEKIRU, PA ZAPUCAO! Detalji krvavog obračuna na ruskom vojnom aerodromu! (VIDEO)

Podeli vest

Vojnik iz Voronježa koji je jutros na vojnom aerodromu Baltimor pucao na svoje kolege posle svađe je Anton Makarov i on se nalazi u bekstvu. Prema ruskim medijima on je posle svađe napao vojnike sekirom jednom oduzeo oružje i pripucao, a zatim pobegao

Kao rezultat incidenta, najmanje dve osobe su poginule, a jedna je povređena, rekli su izvori portala. Jedan od njih je i major koji je došao da proveri da li je Makarov na svom mestu.

Izvor TASS-a za hitne slučajeve potvrdio je da na aerodromu u Baltimoru ima žrtava. "Tri osobe su umrle tokom vanredne situacije", rekao je, ne precizirajući detalje.

Vojni obveznik ubio je dve kolege i pobegao iz vojne jedinice br. 23326 u blizini Voronježa, javio je Telegram kanal Baza. Prema njegovim rečima, čovek sa sobom ima pištolj i dva okvira sa municijom.

Istovremeno, izvor TASS-a rekao je da se napadač zabranio na teritoriji jedinice. „Serviser je počeo pucati, pucajući iz pištolja, koji je uzeo od policajca. Tri osobe su ubijene. Sada se on [napadač] zabranio na teritoriji jedinice“, rekao je izvor. Izvor agencije rekao je da su među ubijenima dva oficira i jedan regrut. Informacije o trojici mrtvih potvrdio je sagovornik Interfaksa.

Prema izvoru TASS-a , jedna žrtva je na intenzivnoj nezi.

Kasnije je administracija Voroneža potvrdila TASS-u da se na vojnom aerodromu dogodila vanredna situacija. "Da, postoji takva činjenica, mi sada sami otkrivamo sve detalje, tamo [na aerodromu] ima nekoliko mrtvih" rekla je pres služba.

Ispostavilo se da je napadač bio 20-godišnji Anton Makarov, izvestili su ruski mediji. Prema preliminarnim podacima, mladić je pucao u vozača i dežurnog puka, nakon čega je pobegao.

Kasnije je pres služba Zapadnog vojnog okruga potvrdila da su usled pucnjave na vojnu jedinicu u regiji Voronjež ubijena tri vojnika, preneo je Interfaks .

Pres služba Zapadnog vojnog okruga rekla je RBC-u da se napad dogodio oko 5 sati ujutro u jednoj od vojnih jedinica regije Voronjež.

- Pripadnik dnevnog odreda u parku napao je službenike odreda koji su stigli da provere dežurnu službu i, uzevši u posed oficirsko oružje, pobegao - rekla je pres služba za RBC.

Kao rezultat incidenta, tri osobe su ubijene, za napadačem se traga, rekli su.

Prema izvoru Interfaksa, vojnik je otvorio vatru nakon sukoba sa inspektorom.

- Makarov se posvađao sa majorom Romanom Jermolaevim, koji je stigao da proveri njegovu službu, izvadio pištolj iz futrole i pucao na policajca - rekao je izvor agencije.

Prema njegovim rečima, vozač je pritrčao u pomoć Jermolaevu, na koga je Makarov takođe pucao. "Zatim je pucao u drugog vojnika vojnog roka koji je kasnije umro i pobegao", rekao je izvor.

Ovo se navodi i u informativnoj poruci dežurnog oficira Centralnog okruga trupa Nacionalne garde, koju je objavio Telegram kanal Baza. Prema njegovim rečima, dogodio se „verbalni sukob“ između vojnog obveznika i oficira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IMA MRTVIH! Pucnjava na vojnom aerodromu u Rusiji!
Planeta

IMA MRTVIH! Pucnjava na vojnom aerodromu u Rusiji!

Trojica vojnika poginula su rano jutros kada je na njih, nedaleko od Voronježa, vatru otvorio jedan od njihovih drugova, saopštila je pres-služba Zapadnog vojnog okruga. Izvori za medije kažu da se incident dogodio na vojnom aerodromu "Baltimor"

09.11.2020

08:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija