• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2020

14:00

BUKTI ULIČNI RAT U SAD! U Olimpiji sukobi između Trampovih pristalica i ANTIFE (Video)

Vesti

BUKTI ULIČNI RAT U SAD! U Olimpiji sukobi između Trampovih pristalica i ANTIFE (Video)

Podeli vest

U Olimpiji, glavnom gradu savezne države Vašington, izbili su sukobi između pristalica aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa i pripadnika Antife, antifašističkog, levičarskog pokreta


"Jedna grupa se identifikovala kao Patriotska molitva, a druga je odbila da se identifikuje, ali je nosila prepoznatljive antifašističke simbole", izjavio je predstavnik državne policije Daren Rajt, preneo je lokalni dnevnik Olimpijan.

Grupa Patriotska molitva je ultradesničarska organizacija iz Vankuvera koja organizuje česte proteste u Portlandu, dok je Antifa široki antifašistički pokret koji objedinjuje sve protivnike rasizma, nacizma i nacionalizma belaca u SAD.



Na društvenim mrežama su objavljeni snimci na kojima se vidi kako su Trampove pristalice udarale članove Antife američkim zastavama, prijavljena je i pucnjava, a na snimcima se jasno vidi da su neki od učesnika sukoba u rukama držali vatreno oružje.

Policija je saopštila da je uhapsila jednog pripadnika Antife koji je osumnjičen za fizički napad na jednog demonstranta Patriotske molitve.



Tokom sukoba, jedna grupa maskiranih demonstranata bacala je suzavac, ali posle intervencije policije situacija se smirila.

Ipak, pripadnici bezbednosnih snaga ostali sun do daljeg da preventivno dežuraju na ulicama Olimpije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija