• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2020

13:21

FRANCUSKA UVODI KORONA PASOŠE! Ko nije vakcinisan ne može u javni prevoz, ali to nije sve!

Vesti

FRANCUSKA UVODI KORONA PASOŠE! Ko nije vakcinisan ne može u javni prevoz, ali to nije sve!

Podeli vest

Francuska vlada prosledila je skupštini zakon kojim se onima koji su vakcinisani omogućava pristup javnom prevozu, restoranima, kulturnim ustanovama i drugim javnim mestima.

Premijer Žan Kasteks prosledio je zakon o osnivanju dugoročnog sistema za upravljanje vanrednim situacijama u skupštinsku proceduru još u ponedeljak, a taj zakon poznat je još i kao "zeleni vakcina pasoš" zbog odredbi koje uslovljavaju pristup određenim aktivnostima i mestima na osnovu vakcinacije.

Prema tom zakonu, premijer ima pravo da odobri kretanje osoba, njihov pristup javnom saobraćaju ili određenim mestima na osnovu testa kojim se utvrđuje da osoba nije zaražena ili nakon preventivnog tretmana u koji spada i vakcinacija protiv korona virusa, prenosi agencija Anadolija.

Rasprava o tom zakonu počela je prošle nedelje kada su članovi liberalnih i centrističkih stranaka predložili uvođenje takozvanog "zelenog pasoša" za osobe koje su se vakcinisale, uz obrazloženje da vakcinisani imaju pravo da žive normalno.

Zbog tog zakona ultradesničarka Marin le Pen napisala je da njena stranka nikada neće dozvoliti vladi da "prinudno uvede nešto što nije uspela da nametne poverenjem" i da građani koji se nisu vakcinisali ne smeju da se smatraju drugorazrednim građanima.

KLJUČA U BRITANIJI! KAMIONDŽIJE KRENULE NA POLICIJU! Sukobi u engleskoj luci Dover zbog blokade granice sa Francuskom! /VIDEO/

NAGLI PORAST BROJA ZARAŽENIH U FRANCUSKOJ! U poslednja 24 sata registrovano više od 13.700 obolelih!

I član parlamenta Frederik Dima napisao je na Tviteru da neće dopustiti francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i premijeru Žanu Kasteksu da to učine.

Više istraživanja pokazalo je da su Francuzi veoma skeptični prema vakcinaciji i da je svega 40-ak odsto građana spremno da se vakciniše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija