• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2020

23:58 >> 00:05

PAPA ODRŽAO MISU PRED GOTOVO PRAZNOM BAZILIKOM! Evo koju je poruku poslao vernicima

Vesti

PAPA ODRŽAO MISU PRED GOTOVO PRAZNOM BAZILIKOM! Evo koju je poruku poslao vernicima

Podeli vest

Papa Franja je danas u misi na Badnje veče rekao da bi ljudi trebalo da se osećaju obaveznim da pomognu siromašnima jer je i sam Isus rođen kao siromašan izopštenik.

Misa je zbog pandemije korona virusa održana ranije u zadnjem delu bazilike Svetog Petra, a prisustvovalo je manje od sto ljudi, uz nekoliko kardinala i biskupa. U normalnim okolnostima misa se održava u glavnom delu bazilike, kada obično dođe do 10.000 ljudi, javlja Rojters.

Božji sin je bio izopštenik kako bi nam pokazao da je svako poput njega Božje dete, rekao je papa.

On je istakao da bi na Božić svi trebalo da se osvrnu na "naše nepravde pričinjene tolikom velikom broju naše braće i sestara" umesto da nastoje da ostvare beskrajne težnje za posedovanje i kratkotrajna zadovoljstva.

Svi osim pape i članova malog hora nosili su zaštitne maske tokom mise, koja je počela dva sata ranije kako bi malobrojni prisutni mogli da se vrate svojim domovima pre policijskog časa koji počinje u deset sati uveče.

Papa će sutra pročitati "Urbi et Orbi" poruku iz sale unutar Vatikana umesto sa balkona na Trgu Svetog Petra, kada se obično okupe desetine hiljada ljudi.

U Italiji su na snazi mere karantina tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Neesencijalne radnje će biti zatvorene u periodu između 24. i 27. decembra, 31. decembra i 3. januara i između 5. i 6. januara. Ovim danima građani će smeti da putuju samo radi odlaska na posao, iz zdravstvenih i drugih hitnih razloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija