• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/index.hr/daily mail

31.01.2021

07:57

OSTAVILA JE DEMENTNU MAJKU SA NEGOVATELJICOM I UKLJUČILA KAMERU, kada je pregledala snimak odmah je pozvala policiju! /VIDEO/

Vesti

OSTAVILA JE DEMENTNU MAJKU SA NEGOVATELJICOM I UKLJUČILA KAMERU, kada je pregledala snimak odmah je pozvala policiju! /VIDEO/

Podeli vest

Britanska policija na svom je Tviteru objavila uznemirujući snimak koji prikazuje zlostavljanje dementne starice zbog kojeg je 29-godišnja negovateljica osuđena na šest meseci zatvora

Dženi Dedi (29) trebalo je da brine o polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Jangs, ali snimak sa nadzorne kamere otkrio je kako ju je umesto toga čupala za kosu, gurala joj prste u lice i usta i vukla je za nos.

Tokom leta 2019. ćerka žene sa snimka, Korina Kaningem, koja je živela s njom u kući u Norfolku, počela je da primećue sitne povrede poput modrica i žuljeva na svojoj majci.

Zbog svega je uključena kamera koja je sve vreme bila u sobi, i to na vidljivom mestu. Policija je objasnila kako je porodica Liz Jangs želela da snimak bude podeljen javno kako slučaj ne bi ispao iz fokusa nakon što je Dedi pritvorena. 

Kako piše Dejli mejl, tokom jedne posete starici Dadi je sa sobom povela psa koji je izgrebao Liz, uzrokujući duboke ogrebotine na njenim nogama. 

Dedi je prisiljavala staricu da jede i verbalno je i fizički zlostavljala. Na snimku se vidi kako je vuče za kosu i gura joj prste u lice. Jednom prilikom ostavila ju je golu gotovo punih 30 minuta, mokre kose i samo s peškirom preko kolena.

Porodica Liz Jangs snimak je videla u novembru 2019. i odmah im je bilo jasno da je starica zlostavljana, nakon čega se umešala i policija. Dedi je priznala pogrešno postupanje i zanemarivanje osobe kojoj je potrebna posebna nega i osuđena je na šest meseci zatvora. 

"Znamo da je objava ovog snimka izazvala snažne reakcije, potpuno razumemo da je teško gledati. Uzeli smo to u obzir pre nego što smo objavili. Porodica gospođe Liz time je želela da spreči slične slučajeve", saopštili su iz policije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Negovateljica je bila gruba, ali nije maltretirtala staricu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija