• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

09.02.2021

23:22

DA SE NISU MALO ZAIGRALI? Baltičke države i Poljska spremaju plan protiv Rusije

Vesti

DA SE NISU MALO ZAIGRALI? Baltičke države i Poljska spremaju plan protiv Rusije

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrijeljus Landsbergis izjavio je da baltičke zemlje i Poljska pripremaju svoj paket sankcija prema "spisku Navaljnog"

- Radi se o takozvanom "spisku Navaljnog", licima koji su doprineli privođenju, hapšenju i suđenju Navaljnom i, moguće, o nalogodavcima - rekao je Landsbergis na konferenciji za medije nakon onlajn sastanka sa predsednikom Gitanasom Nausedom.

Prema rečima ministra, "Litvanija učestvuje u ovom procesu, pregovara sa kolegama i iz baltičkih država i iz Poljske i nada se da će u bliskoj budućnosti taj spisak biti predat odgovornim institucijama Evropske unije i usaglašen na najvišem političkom nivou".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je posavetovalo strane političare koji komentarišu situaciju sa Navaljnim da poštuju međunarodno pravo i pozabave se problemima u svojim zemljama, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov primetio je da su izjave zapadnih političara na ovu temu kao prekopirane.  

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se 17. januara sa lečenja iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi.

Početkom februara, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju "Iv Roše" i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora.

Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija