• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.03.2021

15:41

IGRAJU KAKO ZAPAD SVIRA! Crna Gora, Makedonija i Albanija uvele SANKCIJE Rusiji!

Vesti

IGRAJU KAKO ZAPAD SVIRA! Crna Gora, Makedonija i Albanija uvele SANKCIJE Rusiji!

Podeli vest

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je da su se brojne zemlje pridružile sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u okviru novog režima ograničenja za kršenje ljudskih prava. Među njima su Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija

Pored tri pomenute države, sankcijama EU su se pridružile Ukrajina, Island, Lihtenštajn i Norveška, rekao je on.

- Te zemlje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Saveta. EU prima k znanju ovu odluku i pozdravlja je - navedeno je u saopštenju Borelja.

Evropska unija je 2. marta uvela sankcije u okviru novog globalnog režima zbog kršenja ljudskih prava četvorici državljana Rusije zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Nakon EU i Sjedinjene Američke Države su najavile uvođenje sankcija Rusiji.

Na spisku sankcija nalazi se 14 organizacija sa formulacijom „za proizvodnju biološkog i hemijskog oružja“. Osim toga, američke sankcije usmerene su na konkretna lica i organizacije, a uključivaće i ograničenja na izvoz i vize.

Krajem marta je i Kanada uvela sankcije protiv devet ruskih zvaničnika zbog situacije sa Navaljnim.
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov istakao je da nove sankcije EU i SAD protiv Rusije znatno štete ionako žalosnim odnosima. On je primetio da je Kremlj uveren da politika sankcija protiv Rusije ne postiže svoj cilj.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jocka

pre 3 godine

Pa sta je tu neobicno. te zemlje si clanice NATO-a i moraju da slusaju komandu iz Brisela, naredba je bila "uvedi sankcije"... a gde ste videli vojsku da ne slusa naaredbe, bar ovde kod nas na Balkanu to se jos nije desilo

Dejan

pre 3 godine

Prozivate Rusiju zbog Navaljnog a ja vas pitam sta je sa Dzulijanom Asanzom koga ste zatvorili?

Milan63

pre 3 godine

Dakle, Zdravko Krivokapić baštini u kontinuitetu antirusku politiku Mila Đukanovića koji ovim može da bude potouno zadovoljan. Znači, i posle Mila Milo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija