• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik/Tanjug

07.05.2021

19:43

JUŽNA KOREJA POSLALA BALONE SA PROPAGANDNIM MATERIJALOM I DOLARIMA! Severna Koreja upozorava da leci mogu da sadrže KORONAVIRUS!

Vesti

JUŽNA KOREJA POSLALA BALONE SA PROPAGANDNIM MATERIJALOM I DOLARIMA! Severna Koreja upozorava da leci mogu da sadrže KORONAVIRUS!

Podeli vest

Južnokorejska policija sprovela je raciju u kancelariji aktivista protiv Severne Koreje koji su prošle nedelje preko granice dve države pustili balone s dolarima i letke sa porukama protiv vlasti u Pjongjangu

Ovakvi događaji nisu retki, ali su odnedavno zakonom zabranjeni u Južnoj Koreji jer predstavljaju provokaciju za severnog suseda.

Severna Koreja je prošle godine raznela zgradu zajedničke kancelarije za vezu u demilitarizovanoj zoni na granici dve zemlje i zapretila vojnim odgovorom ako Seul ne zaustavi slanje propagandnih letaka, prenosi Rojters.

Policija je sprovela raciju u kancelariji organizacije Borci za slobodnu Severnu Koreju, predvođene Park Sang-hakom, koji je u Južnu Koreju prebegao 2000. godine.

Policija i vojska počele su istragu nakon što je grupa objavila da je iz pograničnih područja na sever poslala 10 balona sa 500.000 letaka, 500 brošura i 5.000 novčanica od jednog dolara.

Foto: TwitterPrintscreen/ Blueprint Lemurian

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Kim Jo Džong oštro je u nedelju kritikovala Seul što nije uspeo da zaustavi puštanje balona.

Leci sadrže korona virus?

Državni mediji Severne Koreje objavili su upozorenje stanovništvu u vezi letaka koji putem balona stižu iz pravca Južne Koreje, navodeći da bi mogli da sadrže virus korone.

Državni list Rodong Sinmun pozvao je ljude da ne uzimaju letke.

- Čak i kada naiđemo na nepoznate predmete koji lete u vazduhu, moramo ih smatrati kao mogući izvor zloćudnog virusa, a ne prirodni fenomen - upozorio je list, prenosi danas Gardijan.

Istovremeno, stanovnici su upozoreni da je bolje da u takvim situacijama "stanu i razmisle" u skladu sa smernicama za kovid 19.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija