• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2021

23:30

Brat mu odrubio glavu jer je bio gej! STRAHOVITO "UBISTVO IZ ČASTI" U ISLAMSKOJ ZEMLJI!

Vesti

Brat mu odrubio glavu jer je bio gej! STRAHOVITO "UBISTVO IZ ČASTI" U ISLAMSKOJ ZEMLJI!

Podeli vest

Irancu Alirezi Fazeliju Monfaredu (20) njegov polubrat, uz pomoć dva rođaka, odsekao glavu nakon što je saznao da je ovaj tražio da bude oslobođen vojske na osnovu toga što je homoseksualac

Iranca Alirezu Fazelija Monfareda (20) iz grada Ahvaza brutalno je ubila njegova porodica samo zato što je bio gej. Nesrećnom mladiću je njegov polubrat, uz pomoć još dva rođaka, odrubio glavu nakon što je saznao da je ovaj tražio da bude oslobođen obaveznog služenja vojnog roka na osnovu toga što je homoseksualac.

Majka završila u bolnici

Alireza je podneo zahtev za oslobađanje od vojske na osnovu Paragrafa 7 Odeljka 5 iranskog zakona o vojsci, prema kojim mentalno oboleli ljudi ne moraju da služe vojni rok. Budući da se u Iranu homoseksualizam kažnjava smrću, uobičajena je praksa da se gejevi pozivaju na taj paragraf kako bi izbegli vojsku.

Hteo kod dečka

Alireza planirao da proda svoj mobilni telefon da bi kupio kartu do Turske, gde ga je čekao dečko Agil Abjat
 

Upravo je to hteo i Alireza. Nedeljama je iščekivao da dobije potvrdu o oslobađanju od vojnog roka kako bi mogao da ode u Tursku kod svog dečka Agila Abjata. Potvrda je konačno stigla prošlog utorka, međutim, Alireza nije bio kod kuće, pa je njegov polubrat primio pošiljku. Kad je video da je Alireza oslobođen od vojske na osnovu Paragrafa 7 Odeljka 5, rešio je da presudi polubratu, za kojeg je sve vreme smatrao da bruka porodicu.

U utorak uveče ga je odmah zvao i rekao mu da njihov otac želi da ga vidi. Odvezao je nesrećnog mladića kolima do obližnjeg sela Borumi, gde su ih čekala dva njihova rođaka. Polubrat je zatim, uz pomoć te dvojice muškaraca, ubio pa odrubio glavu Alirezi. Njegovo telo bacili su pored jednog palminog drveta i otišli.

Sutradan je polubrat nazvao telefonom Alirezinu majku i rekao joj: "Dokrajčili smo ga." Nesrećna žena je odmah pozvala policiju, koja je ubrzo našla Alirezino obezglavljeno telo. Kad su majci rekli šta joj se dogodilo sa sinom, ozbiljno joj je pozlilo, te su je prevezli u bolnicu, gde se još oporavlja od šoka. Alirezin polubrat i dvojica rođaka su uhapšeni i biće im suđeno za teško ubistvo.

Porodica mu pretila

Dečko ubijenog mladića Agil Abjat ispričao je za iranske medije da je Alireza hteo da pobegne od porodice.

- Planirao je da proda svoj mobilni telefon da bi kupio kartu do Turske i došao kod mene. Stalno mi je pričao da se njegov polubrat žali ocu na njega i da mu preti - rekao je Abjat.

On je dodao da strašno pati zbog Alirezine smrti.

- Ništa nije teže od toga kad nekog očekuješ da vidiš za nekoliko dana, a onda ti odjednom jave da je on mrtav. Nikada više neću moći da ga vidim, niti da čujem njegov glas. Mislim da ova bol neće nestati do kraja mog života - bio je iskren Abjat.

Ubistvo dostojno prezira


Centar za ljudska prava u Iranu osudio je ubistvo Alireze Fazelija Monfareda, nazvavši ga "dostojnim prezira".

- Ubistvo ovog mladića zbog njegove seksualne orijentacije posledica je politike iranske vlade, koja širi neistine o homoseksualizmu. Nijedan čovek ne bi trebalo da bude diskriminisan, niti ubijen zbog svoje seksualne orijentacije - saopštio je centar.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15