• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.06.2021

17:40

KAKO PARIRATI RUSKIM BRODOVIMA NA PACIFIKU?! Amerika u problemu... ali SAD imaju paklen plan!

Vesti

KAKO PARIRATI RUSKIM BRODOVIMA NA PACIFIKU?! Amerika u problemu... ali SAD imaju paklen plan!

Podeli vest

Ratna mornarica Sjedinjenih Američkih Država je ubrzala tempo proizvodnje novih brodova kako bi parirala ruskim korvetama u Tihom okeanu, navodi američki list "Nešnal interest"

- U jednom izveštaju američke ratne mornarice se navodi da ovakav ambiciozan tempo izgradnje brodova nije viđen još od 1990. godine - piše list.

- Američka flota ima probleme sa dominacijom u Tihom okeanu s obzirom da se tamo nalazi veliki broj ostrva i priobalnog područja. Međutim, glavnu opasnost za Vašington predstavljaju pojasi pliće oblasti u kojima bi moglo da dođe do sukoba - navodi "Nešenel interest".

S druge strane, ruske korvete se odlikuju stelt tehnologijom, koja je realizovana upotrebom radio-upijajućih materijala, posebnim oblikom trupa broda i nadogradnjom broda.


Brzi rast američke flote u zoni obale svedoči o velikoj zabrinutosti američke ratne mornarice zbog mogućih sukoba sa ruskim brodovima.

Ranije je saopšteno da su u aprilu održane vežbe ruskih brodova iz sastava Tihookeanske flote u Japanskom moru. Korveta "Gromki" je pogodila mete, koje su imitirale tehniku i borbene ciljeve uslovnog neprijatelja. U vežbama su učestvovali i najnoviji minolovac "Jakov Beljajev" i korveta "Savršeni".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija