• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2021

09:55

AMERIKA U PLAMENU! Na desetine požara širom zemlje zbog EKSTREMNIH TEMPERATURA!

Vesti

AMERIKA U PLAMENU! Na desetine požara širom zemlje zbog EKSTREMNIH TEMPERATURA!

Podeli vest

Na desetine šumskih požara gori u vrelim i suvim uslovima širom jugozapadnog dela SAD, a jedan prouzrokovan gromom kreće se prema najvećem gradu severne Arizone

Planinski grad Flegstaf u Arizoni, dva sata udaljen od Finiksa, u ponedeljak je bio obavijen dimom i pepeo je padao sa neba dok su iz nacionalnog parka koji ga okružuje najavili potpuno zatvaranje u toku nedelje, prvi put od 2006.godine, prenosi AP.

Očekuje se da će jaka vrućina koja je otežava napore u gašenju požara narednih dana biti manja, ali Nacionalna meteorološka služba je saopštila da bi pojava grmljavina uz padavine mogla da oteža posao vatrogasnim ekipama.

U Kaliforniji vatrogasci i dalje pokušavaju da obuzdaju veliki šumski požar u planinskom zaleđu zbog čega je evakuisan budistički manastir i obližnji kamp, a u Novom Meksiku požar prourokovan gromom širi se južnim delom države gde je veliki deo nacionalnog parka Gila zatvoren uz nadgledanje vatrogasnih službi.



Vatrogasci u Oregonu trenutno su usredsređeni na dva šumska požara, jedan koji gori u blizini najvišeg planinskog vrha u državi, a drugi u južnom delu koji je postao pretnja za 125 objekata u blizini.

U Juti je nekoliko šumskih požara gori u uslovima ektremno velike suše, a zbog najvećeg, u blizini malog grada Enterprajz u južnoj Juti došlo je do prinudne evakuacije stanovništva tokom vikenda.

Ekstremno visoke temperature na jugozapadu SAD, koje su premašile i 49 stepeni Celzijusa u nekim oblastima, prouzrokovale su u nekim regionima sušu i veliki broj požara.

Upozorenje na opasnost od izbijanja požara izdato je u Arizoni, Kaliforniji, Juti, Nevadi i Koloradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31