• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2021

10:12

OGROMNA EKSPLOZIJA AUTOBUSA U PAKISTANU, KINA ZAHTEVA DA SE PRONAĐU ODGOVORNI! Stradalo najmanje 10 ljudi,  među njima i kineski inženjeri!

AP/Photo

Vesti

OGROMNA EKSPLOZIJA AUTOBUSA U PAKISTANU, KINA ZAHTEVA DA SE PRONAĐU ODGOVORNI! Stradalo najmanje 10 ljudi, među njima i kineski inženjeri!

Podeli vest

Najmanje deset osoba, među kojima je šestoro kineskih državljana, poginulo je danas u eksploziji autobusa na severu Pakistana, javlja Rojters pozivajući se na više izvora

Kina je uputila zahtev pakistanskim vlastima da detaljno istraže kako je došlo do ciljane eksplozije autobusa u kojoj je poginulo najmanje 10 ljudi, među kojima su i šestorica kineskih državljana, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova u Pekingu.

Zvanični Peking je osudio napad i izrazio saučešće porodicama poginulih, a vlastima u Islamabadu je uputio zahtev da zaštite kineske radnike, institucije i projekte u Pakistanu, potvrdio je predstavnik ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Liđijan, prenosi Rojters.



- Došlo je do ogromne eksplozije u autobusu - potvrdio je ranije jedan zvaničnik iz regiona Hazara, navodeći da je u autobusu bilo više od 30 kineskih inženjera koji su putovali do brane Dasu u Gornjem Kohistanu.

Prema dosadašnjim informacijama, bilans današnje eksplozije je najmanje 10 mrtvih - među kojima su šestorica Kiineza i dva pakistanska vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija