• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

12.08.2021

20:03

ERDOGAN UPOZORIO PUTINA, Ameri gomilaju vojsku za napad na Rusiju! Da li lider Turske na ovaj način uzvraća PUTINU KOJI GA JE SPASAO PRILIKOM VOJNOG PUČA?!

Vesti

ERDOGAN UPOZORIO PUTINA, Ameri gomilaju vojsku za napad na Rusiju! Da li lider Turske na ovaj način uzvraća PUTINU KOJI GA JE SPASAO PRILIKOM VOJNOG PUČA?!

Podeli vest

Turska je upozoprila Rusiju da se se američke kopnene snage iskrcale u Aleksandrupolis, zajedno sa ogromnim parkom teretnih vozila, tenkova i helikoptera. Iskrcavanje vojnika i tehnike, kako se navodi, neophodno je radi pružanja otpora ruskoj pretnji. Vojni analitičari smatraju da je Erdogan poslao upozorenje Putinu zbog zahvalnosti, jer ga je lider Rusije spasao prilikom vojnog puča pre nekoliko godina

Prebacivanje američke vojne tehnike u grčki Aleksandropulos u okviru vojnih vežbi "Defender Evropa" može se smatrati signalom Rusiji, piše turski list Haber7.

U tekstu se navodi da su se američke kopnene snage iskrcale u region, zajedno sa ogromnim parkom teretnih vozila, tenkova i helikoptera. Iskrcavanje vojnika i tehnike, kako se navodi, neophodno je radi pružanja otpora ruskoj pretnji. Istovremeno, naoružanje koje je dopremljeno u Aleksandrupolis ima ofanzivni, a ne odbrambeni karakter, naglasio je turski novinar.

Turski admiral Džihan Jajdži je u razgovoru sa Haber7 izrazio mišljenje da vojna tehnika koja je prebačena u region nije potrebna Grčkoj i da će poklonjeni tenkovi i helikopteri biti u budućnosti korišćeni protiv bilo koga. 

Bivši načelnik obaveštajne uprave Generalštaba Oružanih snaga Turske Ismail Haki Pekin je, sa svoje strane, dodao da je luka Aleksandrupolis američka baza iz koje se lako može prebacivati tehnika i vojnici u Istočnu Evropu u okviru borbi protiv Rusije.

SRBIJA VAS GLEDA, PAZITE ŠTA RADITE! Vežba NATO na KiM od 30. avgusta do 8. septembra, učestvuju svi naši "prijatelji" OD ALBANACA I TURAKA DO BRITANACA! E, BLAGO NAMA!

Komentator turskog lista Sabah Berkan Tutar smatra da u NATO-u postoji projekat za okruživanje Rusije od Grčke do Baltičkog mora.

Podsetimo, Putin je spasao Erdogana kada je deo vojske pokušao da izvede puč. Vojni analitičari smatraju da Ankara želi da uzvrati Moskvi za ključnu ulogu u onemogućavanju vojnog puča pre nekoliko godina.

Da tada nije bilo telefonskog poziva iz Moskve, veliko je pitanje da li bi Redžep Tajip Erdogan danas uopšte bio živ, a kamoli i dalje na vlasti u Turskoj. 

UH, OVO JE BILO BAŠ TEŠKO! PENTAGON PRIZNAO, RUSIJA LIDER U HIPERSONIČNOM NAORUŽANJU! Moskva je iskoristila to što su se SAD borile sa teroristima... ŠTA REĆI, OVO JE...

Tada je, po Putinovm nalogu, šef ruske obaveštajne službe FSB Aleksandar Bortnjikov pozvao svog resornog turskog kolegu, šefa nacionalne bezbednosne organizacije (MIT) Hakana Fidana, koji je, kao Erdoganov čovek od poverenja, i upozorio ga da se sprema puč.

Ostalo je istorija!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nostrodamus

pre 2 godine

a onda je doshao mrmot i pricha o chokoladi.....kao da putin ne zna shta mu spremaju a erdogan "dobri" samaricanin eto da upozori vladimira,,,glupo je analizirarati stvar koja je ochigledna kao da kazesh eto bice dan jer sunce ide ujutro na gore.vec pedeset godina je ochigledno da sve shto rade ameri je osvajeanje rusije,opkoljavanje,destabilizacija,sankcije i oslabljivanje moci. rusije ...sve shto rade rade u tom pravcu tako da putinu nije trebalo erdoganov savet zna on to odavno i od drugih koji ga upozoravaju....putin zna ali ameri i oni koji amere forsiraju u tom pravcu ne znaju...a ne znaju da ce puci,puci ce kao shto su pukli i drugi koji su sadili tikve....braci rusima voleo bih da kazem,braco radije sa vama i u smrt nego sa zlotvorima u zivot,a tako misli svaki srbin a onaj ko tako ne misli znajte nije srbin.eto ja napisah shto mislim iako znam da mi nece proci komentar(poz za admina) ali volim da chitaju ovi shto drze pasku na svaku izgovorenu

Fikus

pre 2 godine

Čuj ti nebuloze, gomilaju snage da napadnu Rusiju! Samo neko ko nema apsolutno nikakvo znanje i razum može da napiše i izgovori takvu glupost ... Amerikanci za 20 godina nisu mogli da se obračunaju i poraze Talibane u Afganistanu pa se odande povlače kao posrani, neobavljenog posla a oni će da nešto prete jednoj Rusiji ili Kini ... Oni su hrabri i moćni samo kad sa 10km (po mraku) bombarduju nekoga ko nema nikakvu protivavionsku zaštitu a za bilo šta drugo su obične cica mace - setite se Košara, šaka golobradih mladića ih je sprečila da izvrše kopnenu invaziju na KiM 1999. godine a hoće da napadnu Rusiju ili Kinu jer budale veruju da ih se neko plaši. Jedina "moć" koju oni imaju su nuklearni projektili koje ne smeju da upotrebe jer bi odmazda bila brutalna i Amerika bi bila sravljena sa zemljom ... ha ha ha

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija