• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.08.2021

19:35

BAJDEN POSLUŠAO PENTAGON, ILI TALIBANE?! Američki predsednik doneo odluku o evakuaciji!

AP/Tanjug

Vesti

BAJDEN POSLUŠAO PENTAGON, ILI TALIBANE?! Američki predsednik doneo odluku o evakuaciji!

Podeli vest

Američki predsednik Bajden prihvatio je preporuku Pentagona da ukloni američke trupe iz Avganistana do kraja roka koji je 31. avgusta, saopštila je danas njegova administracija

Predsednik Amerike zatražio je da planovi za vanredne situacije ostanu duže, ako to bude bilo potrebno, piše Rojters.

Pentagon je saopštio da do sada nije bilo promena u njihovom planu da se ispuni rok 31. avgusta i da nameravaju da do tada povuku američke trupe iz Avganistana.

Portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio je da Pentagon veruje da ima mogućnost da evakuiše sve Amerikance iz Avganistana u roku.

 

Foto: Reauters

- Apsolutno još ciljamo do kraja meseca - izjavio je Kirbi i dodao da će Pentagonu možda trebati dodatne baze za kako bi smestio evakuisane ljude iz Avganistana, kojih je "nekoliko hiljada".

Talibani su izjavili da žele da se sve evakuacije iz Avganistana završe do 31. avgusta i da nikako neće pristati da se rok produži. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neko isperd kompa

pre 2 godine

Kakve UŠTVE Američke,izvlače obrazovane a onaj jad i beda rasipaj po belom svetu....ODZVONIT će i vama MJ smrdljivu kolonijalističku

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija