• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2021

08:17

POJAVILI SU SE SNIMCI, AKO JE OVO ISTINA... KAKVA ŠAMARČINA AMERICI... Vojna tehnika SAD "na izvolte" Iranu, inženjeri u Teherenu su spremni... /FOTO/

Printscreen

Vesti

POJAVILI SU SE SNIMCI, AKO JE OVO ISTINA... KAKVA ŠAMARČINA AMERICI... Vojna tehnika SAD "na izvolte" Iranu, inženjeri u Teherenu su spremni... /FOTO/

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavile su se slike na kojima se vidi američka vojna oprema - u "rukama" Irana

Na iranskim društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako se američka oklopna vozila prevoze unutar Irana.

Spekuliše se da je oprema pripadala američkoj vojsci koja je ostavila brojnu tehniku bežeći iz Avganistana.

Iranski mediji su preneli da su dobili potvrdu od zvaničnika da su slike autentične, i da je brojna američka tehnika dopremljena u Iran od strane avganistanskih snaga koje su bežale od talibana.

 

 

Međutim, oni napominju da je najveći deo te opreme "vraćen" talibanskim snagama, i da postoje još neka sredstva za koja se "čeka sporazum" kako bi bila vraćena u Avganistan.

Kao rezultat kolapsa avganistanske vojske, sada se veruje da je više od 2.000 oklopnih vozila, kao i deset aviona i bespilotnih letelica u rukama talibana.

Drugim rečima, pristup američkom oružju, barem u istraživačke svrhe, verovatno neće predstavljati problem za iranske vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Vi stvarno mislite da Ameri niwu namerno ostavili tehniku? Razumem pristrastnost, ali...

Miki

pre 2 godine

Pa koloko slike kazu, ali vecina opreme avganistanske armije su bili ruskog porekla ( 70%) kupljeno po svetu, ima tamo i tenkova t-55, t-62, btr transportera, brdm okloonih vozila... samo manji dio vojske, specijalne jedinice avganistanske armije bile su naoruzane amsrickim oruzijem, narocito u kabulu. Tako da iranci mogu samo da dobiju kakav ne oklop na vozilima i nista drugo sva elwktronika je unistena....kako se kaze , ostalo samo "ludom radovanje" ( irancima)

Biciklista

pre 2 godine

Mogu eventualbo da ga prodaju amerikancima , rusku tehnikiu možeś da popraviš gde i kosačicu za travu, ali američku samo š fabrićkim delovima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!
Društvo

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!

Ana Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.a Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.

09.05.2024

10:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija