• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.09.2021

07:20

Sveštenik odlučio da napusti službu, a razlog zbog kojeg je to učinio ZAPREPASTIO JE SVE

Pixabay

Vesti

Sveštenik odlučio da napusti službu, a razlog zbog kojeg je to učinio ZAPREPASTIO JE SVE

Podeli vest

Španski biskup, egzorcista, Havijer Novel, izjavio je da se povlači sa mesta biskupa Solsone u Kataloniji, jer želi da započne novi život iz razloga koji su strogo lični

Kako se navodi, biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Silvija je autorka erotskih romana, razvedena je i majka je dvoje dece. Biskup navodi da je upoznao Silviju, koja je psiholog, a proučava religije, jogu, demografiju i seksologiju.


- Njene knjige kao da su preokrenule sva naša moralna i etička razmatranja - opisuje izdavač.


Njena najnovija knjiga govori o zatvoru, sektama, sadizmu, požudi, besmrtnosti i gruboj borbi između dobra i zla, između Boga i Sotone, i između anđela i demona.


Biskupu Novelu predviđala se sjajna budućnost viđen je kao zvezda u usponu u španskoj katoličkoj crkvi pošto je imenovan za najmlađeg biskupa u Španiji 2010. godine, kada je imao samo 41 godinu.
Međutim, njegov uspon je stagnirao izborom pape Franje 2013. godine, navodi  "Tajms".

 

 

 


Inače, Novel je jedini biskup koji je otvoreno glasao na kontroverznom katalonskom referendumu o nezavisnosti 2017. godine, koji se smatra nezakonitim prema španskom zakonu.


Papa je prihvatio njegovu ostavku, a crkva nije dala komentar, prenosi RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BISKUP KOŠIĆ JAVNO GOVORI ONO ŠTO VEĆINA MISLI! LINTA: Košić bio glavni inicijatior podizanja spomenika kardinalu i ratnom zločincu Alojziju Stepincu!
Politika

BISKUP KOŠIĆ JAVNO GOVORI ONO ŠTO VEĆINA MISLI! LINTA: Košić bio glavni inicijatior podizanja spomenika kardinalu i ratnom zločincu Alojziju Stepincu!

Izjava sisačkog biskupa Vlade Košića u kojoj poredi zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka za predsednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Lintu je potpuno očekivana, jer je, između ostalog, kako kaže, Košić bio glavni inicijatior podizanja spomenika kardinalu i ratnom zločincu Alojziju Stepincu, saopšteno je iz te organizacije

13.01.2021

11:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija