• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.09.2021

19:01

IMAMO GLADNO ČUDOVIŠTE, KOJE POKUŠAVAMO DA OTERAMO! Vatrena stihija u Španiji BUKTI već drugi dan,  POGINUO VATROGASAC! /FOTO/

AP/Tanjug

Vesti

IMAMO GLADNO ČUDOVIŠTE, KOJE POKUŠAVAMO DA OTERAMO! Vatrena stihija u Španiji BUKTI već drugi dan, POGINUO VATROGASAC! /FOTO/

Podeli vest

Više od 98 aviona koji su ispuštali vodu nije uspelo da ugasi veliki požar na jugoistoku Španije koji bukti već drugi dan, rekao je zamenik šefa regionalne vatrogasne službe Andaluzije Alehandro Garsija

Vatra je zahvatila 3.600 hektara šume, što je dovelo do evakuacije hiljadu ljudi i smrti jednog vatrogasca, piše AP.

Jak vetar i temperatura od 30 stepeni Celzijusa otežali su posao vatrogascima na neravnom terenu.

- Imamo ''gladno čudovište'' i trenutno pokušavamo da ga oteramo, a zatim ugasimo. Plamen je veoma žestok i vremenska prognoza je loša - izjavio je zamenik šefa vatrogasne službe Garsija.

On je dodao da se sumnja da je požar podmetnut.

 

Foto: AP/Tanjug

Hitna služba u regionu Andaluzije saopštila je da je 1.004 stanovnika Estepone, popularnog letovališta i tri druge opštine, preseljeno.

Od početka 2021. godine do 29. avgusta u Španiji je izgorelo oko 74.200 hektara zelenih površina, zvanični su podaci Ministarstva za ekologiju Španije.

Foto: AP/Tanjug

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija