• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

10.12.2021

15:19

NEMAČKA: Vakcinacija obavezna u bolnicama i domovima za stare

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

NEMAČKA: Vakcinacija obavezna u bolnicama i domovima za stare

Podeli vest

Nemački poslanici su danas većinom glasova podržali zakon koji zahteva da se osoblje u bolnicama i domovima za stare vakciniše protiv korona virusa.

Ministar zdravlja Karl Lauterbah ranije je rekao parlamentu da je nesavesno da neke osobe u Nemačkoj koji rade sa posebno ugroženim ljudima još nisu vakcinisane, preneo je Rojters.

"Ova obavezna vakcinacija je neophodna jer je potpuno neprihvatljivo da posle dve godine pandemije ljudi koji su nam poverili da brinemo o njima nepotrebno umiru u institucijama jer tamo rade nevakcinisani ljudi", rekao je on.

"Ne možemo ovo da prihvatimo", istakao je Lauterbah.

U Donjem domu parlamenta za ovu meru glasao je 571 poslanik, 80 je bilo protiv, a 38 poslanika su bili uzdržani.

Gornji dom nemačkog parlamenta je odobiro zakon nekoliko sati kasnije nakon što su se poslanici složili da ubrzaju zakonsku proceduru.

U pripremi je i drugi nacrt zakona kojim bi vakcinacija protiv kovid-19 postala obavezna za sve, a o njemu bi parlament mogao da raspravlja sledećeg meseca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija